FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NEOČEKIVANO IME

Preokret oko Hrgovićeva protivnika: Čeka ga iskusni Australac, hrvatski zet koji je godinama živio u Splitu!?

Prema informacijama poprilično dobro upućenog boksačkog novinara Michaela Bensona, Filip Hrgović idućeg bi se mjeseca trebao boriti protiv Marka De Morija.

Filip Hrgović (Foto: Profimedia)

Program za veliku boksačku priredbu planiranu za 23. prosinca polako se kristalizira. Nažalost, ne baš onako kako bi nam se svidjelo, odnosno ne baš najbolje za Filipa Hrgovića.

Ako ste pomislili da on gubi svoje mjesto na programu, ipak to nije slučaj, no protivnik bi mu mogao biti netko puno manje adekvatan nego što se to prvobitno spominjalo.

Umjesto Bakolea čovjek koji je osam godina bez ozbiljnog meča?

Prvo ime bio je njegov višestruki nesuđeni protivnik Martin Bakole. Kongoanac je poznato ime, sjajan boksač i netko preko koga Filip ima priliku dodatno ojačati svoju reputaciju, ali nove informacije govore da se taj meč neće dogoditi.

Prema onome što je na Twitteru objavio jedan od vodećih boksačkih novinara i insajdera Michael Benson, koji je otkrio kako mu informacija dolazi od novinara Boxing Scenea, Hrgović bi se trebao boriti protiv 41-godišnjeg Australca Marka De Morija (41-2-2, 36 KO).

De Mori je iskusan boksač najpoznatiji po svojoj borbi iz 2015. godine, kad se suprotstavio Davidu Hayeu u njegovoj povratničkoj borbi. De Mori je tad ekspresno izgubio, ali je poprilično dobro zaradio i svojevrsno izgradio ime.

De Mori se zamalo borio pod hrvatskom zastavom

Zarađeni novac uložio je u apartmane na hrvatskoj obali, i to ne iz bilo kojeg razloga. Naime, on je od 2014. godine bio u braku s hrvatskom powerliftericom Milijanom Vojnović. On i rođena Požežanka nastanili su se u Splitu, gdje se za njegovu karijeru brinuo proslavljeni hrvatski olimpijac Mario Šivolija-Jelica

Čak je bilo spomena da bi se trebao boriti pod hrvatskom zastavom, ali to se nije dogodilo.

Prema nama dostupnim, ali još uvijek nepotvrđenim informacijama, čini se da je tom braku nedavno došao kraj te da Mark trenutačno živi na relaciji Hrvatska - Australija.

Nakon meča protiv Hayea De Mori je upisao 11 uzastopnih pobjeda nokautom, no protivnici su većinom bili opskurni boksači, nerijetko i na opskurnim priredbama. No on je sam prije koju godinu objavio tvit u kojem je otkrio kako za jači meč čeka pravu ponudu, onu koja će mu osigurati kupnju novih apartmana.

De Mori je trenutačno u Londonu, druži se sa zanimljivim imenima

Da gdje ima dima, ima i vatre, mogu nam potvrditi posljednje De Morijeve objave na Instagramu. U njemu ga vidimo u Londonu, u društvu boksača poput Dmitrija Bivola, Daniela Duboisa, Otta Wallina i Jarrella Millera.

Znate li što je zajedničko svim tim boksačima? Svi su oni na popisu borbi za 23. prosinca u Rijadu, koji posljednjih dana kruži internetom. Wallin bi tu priredbu trebao predvoditi mečom protiv Anthonyja Joshue, dok bi sunaslovnu borbu trebali odraditi Deontay Wilder i Joseph Parker. Što se tiče Duboisa i Millera, za njih se pojavila informacija da bi trebali biti upareni međusobno.

Filip Hrgović još se nije izjasnio vezano za tu priredbu ili sam nastup na njoj, no to nije ništa čudno. Rijetko kad njegove objave na društvenim mrežama idu u tom smjeru, a isto tako aktivan profil na X-u, koji je najaktivnija mreža što se tiče profesionalnog boksa, Filip zapravo i nema.

Vijesti se mijenjaju svakog dana, uskoro ćemo, nadamo se, saznati više.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider