FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
SA SAMO 42 GODINE

Preminuo svjetski prvak i dvostruki srebrni olimpijac, fanove je o smrti obavijestio vlastitom porukom

Bivši svjetski i europski prvak u taekwondou te dvostruki srebrni olimpijac, Alexandros Nikolaidis, preminuo je u dobi od 42 godine.

Alexandros Nikolaidis (Foto: Afp)

Jedan od najvećih grčkih sportaša ovog stoljeća i nositelj njihove zastave na otvorenju Olimpijskih igara 2012. u Londonu, Alexandros Nikolaidis, preminuo je u dobi od 42 godine, tri dana prije nego što bi proslavio 43. rođendan.

Nitko nije znao da je bolestan

Ovaj tekvandoist posljednje je dvije godine od javnosti skrivao svoju bolest, ali je sve pripremio za tužni dan, pa tako i poruku koja se nakon smrti objavila na njegovu profilu na Instagramu i Twitteru. Time je šokirao i u tuzi ostavio sve svoje fanove i prijatelje, budući da je velik broj njih na taj način saznao da ga više nema.

"Ako čitate ovu poruku, to znači da sam otišao na bolje mjesto. Posljednje dvije godine bolovao sam od raka za čiji je tip devet od deset grčkih liječnika prvi put čulo. Moj doktor je pomjerio nebo i zemlju ne bi li me spasio. Nikad se nisam upitao 'zašto ja' jer se može dogoditi svakome. Odlazim kao sretan čovjek. Ispunili su mi se snovi, a toliko sam puta bio na podiju i predstavljao svoju zemlju", napisao je, dodavši između ostalog:

"Bio sam toliki sretnik da me voli najdivnija žena na svijetu. Ako se nekome u mojoj obitelji ovo moralo dogoditi, bolje da je meni nego mojoj djeci. Dragi prijatelji, svi smo putnici na ovom svijetu i bitno je što ostavljamo iza sebe."

Olimpijska srebra će se prodati u dobrotvorne svrhe

Nikolaidis iza sebe ostavlja svjetsko zlato osvojeno 1996. u Barceloni (kad je imao samo 17 godina) te europska zlata iz 1996., 1997. i 2008. godine. Na Olimpijskim igrama 2004. u Ateni te Pekingu 2008. godine osvojio je srebro, a sad je zatražio da se obje medalje prodaju i doniraju za udruge djece oboljele od raka.

Kao što smo naveli, 2012. godine ponio je grčku zastavu u Londonu, a dvije godine kasnije umirovio se nakon gotovo 20 godine sjajne karijere. 

2008. godine proglašen je najboljim sportašem Grčke. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider