FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
u planu je i film

Predstavljena knjiga Branka Cikatića: Emotivna supruga najavila bombastičnu biografiju

Kralj ringa, knjiga o tajlandskom boksu na 170 stranica, napokon je dostupna svima koje interesira život jednog od najvećih sportaša u borilačkom sportu - Branka Cikatića.

Hrvatskog Tigra Branka Cikatića više nema, no njegove želje i započeti projekti polako se realiziraju, i to zahvaljujući supruzi Ivani te djeci Luciji i Bruni. Knjiga "King of the ring" napokon je Ugledala svijetlo dana.

"Dragi čitatelji, ovu knjigu posvećujem vama, da se upoznate s tajlandskim boksom koji je bio moj životni put kroz koji sam živio i stvarao. Želim vam ugodno čitanje i uživanje u tajlandskom boksu kao što sam ja uživao stvarajući i pišući knjigu na koju sam neizmjerno ponosan. Za vas dragi čitatelji vječna uspomena na hrvatskog tigra Branka Cikatića. Želim se zahvaliti supruzi Ivani i djeci Luciji i Brunu jer su mi bili potpora i inspiracija za knjigu", riječi su Branka Cikatića.

Kralj ringa, knjiga o tajlandskom boksu na 170 stranica, napokon je dostupna svima koje interesira život jednog od najvećih sportaša u borilačkom sportu - Branka Cikatića. Iako je on imao veliku želju za života izdati ovu knjigu, nije uspio, no, supruga Ivana njegovu želju je htjela ispuniti i to je uspjela.

"Moje emocije su pomiješane. Jesam ponosna šta smo završili knjigu i što je knjiga tu - promocija je bila stvarno emotivna i za mene i za djecu tužna sam zato što nije on s nama."

gol expired Pokopan legendarni Zlatko Saračević: Na Mirogoju ga ispratili obitelj i prijatelji divider

No, itekako je Branko vidio što se događa i kako se njegova želja ostvaruje, poprima oblik ali i puni tekstom koji je on pomno godinama pisao. Ivana priznaje da jednostavno nije mogla odustati od realizacije knjige jer radeći na njoj još je uvijek imala dio Branka uz sebe.

"Ja sam jednostavno u tom periodu željela, morala sam raditi, jednostavno se fokusirati na nešto da mi nekako to prođe 'bezbolnije', ali nije prošlo bezbolnije. Ovo je još gore jer se prisjećaš svega i dolaze ti sve te slike pred glavu, ali ja znam da je on uz nas i bit će on uz nas stalno."

Ivani su veliku snagu davala i djeca sin Bruno i kćer Lucija koji su zajedno s njom prolazili cijelu ovu priču. A iako smo svi upoznati kolika je Branko bio veličina kada je u pitanju sport, malo tko zna kakav je bio kao otac. Njegovi nasljednici su samo za naše kamere progovorili i o tome.

"Bio je jako dobar otac, jako pažljiv, prema nama, brinuo se o nama i imamo jako lijepe uspomene s njim. Svjesnija jesam sad kad sam starija, kad sam bila mala nisam bila baš svjesna, ali jako sam ponosna na njega", kaže Lucija.

"Otac je bio odličan, smiješan i bilo mi je baš drago što sam proveo cijelo ovo vrijeme s njim. Počeo sam trenirati boks iako se to mom ocu nije svidjelo. Na kraju me ipak pustio da radim, baš mi je potpora i uvijek tu što god je trebalo", kaže Bruno.

gol expired Modrić se gadno naljutio na suigrača: Dvaput mu pružao ruku, Luka ga odbio divider

U Ivaninom slučaju ne vrijedi ono pravilo da s vremenom postaje sve lakše, ona ističe da je kod nje obrnuti slučaj.

"Puno, puno nedostaje i teško je jednostavno, to je pola života provesti sa osobom za koju znaš već i napamet šta misli ovako sad kad ga nema - teško je, nije ti uopće lakše već teže kako vrije prolazi više fali."

No Ivana neće samo stati na ovoj sada ispunjenoj Brankovoj želji, jer u pripremi je biografija, moguća ekranizacija njegova života ali i još jedna zanimljiva Tigrova ideja. Bistro.

"Ja želim da to bude, kad se uđe unutra da se ljudi osjećaju kao da su došli kod nas kući i da vide njegove stvari, vide njegove slike, tu cijelu povijest njegova života. To će biti složeno kao Brankov život. On je tako živio, volio je ispeći roštilj, volio je dobro pojesti, volio je druženja. Tako bi ja željela da tako bude kada otvorim bistro.''

Kaže ova žena tigrica da je u pripremi i bombastična biografija koja bi mogla podignuti mnogo prašine. I mnogi imaju pravo za strah.

"Više njih će se bojati, hoće, hoće, tu će biti baš prava istina koja je trebala izaći već i odavno. Ništa neću uljepšavat. Sve kako je bilo jer mi smo stvarno prošli loše situacije u životu, koje nismo zaslužili ni ja ni on ni naša djeca, ali to je tako u životu. "

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider