FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"najubojitije noge mma-a"

Cro Copove noge sastavni dio idealnog borca današnjice! Kako bi po vama on izgledao?

Mirko Cro Cop Filipović našao se na popisu "segmenata" idealnog borca današnjice u izboru predsjednika UFC-a Dane Whitea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svi smo se ponekad zapitali kako bi izgledao idealni MMA borac? Neki bi napravili kombinaciju Daniela Cormiera, Jona Jonesa i Stipe Miočića, drugi pak Marka Hunta, Khabiba Nurmagomedova i Francisa Ngannoua. Svoju viziju "stroja" koji bi bio praktički nepobjediv s medijima je podijelio predsjednik UFC-a Dana White, prenosi Fightsite.

White je neposredno prije posljednjeg UFC-ova Fight Nighta gostovao na BBC MMA Show podcastu gdje su od njega zatražili da sastavi idealnog borca. Dana je prihvatio taj zadatak i od različitih dijelova tijela poznatih boraca složio svoj neuništivi stroj. Dio njegove vizije bio je i Mirko Filipović, odnosno njegove ubojite noge. Zahvaljujući njima, režirao je neke od najpoznatijih high-kickova u povijesti borilačkih sportova.

Šake

"Uzeo bih šake Chucka Liddella. On je imao moć nokauta u obje ruke i nikada nije htio seliti borbu u parter, već je želio stajati na nogama i ići po nokaut."

Noge

"Uzet ću noge Mirka Cro Copa. Imao je head-kick koji bi vas nokautirao čak i kada bi vas samo malo okrznuo".

Brada

"Ovo će možda neke i iznenaditi, ali ako bih birao bradu, uzeo bih onu Jona Jonesa. On se borio sa svim zvijerima u poluteškoj, a to je bila najopasnija kategorija u povijesti ovog sporta. Borio se sa svim najboljim borcima na svom putu prema vrhu i branio je pojas protiv najboljih. Nije ga nikad uzdrmao nečiji udarac rukom, nogom, koljenom", zaključio je Dana White.

Kada bi se mi poigrali slaganjem idealnog borca, naša bi odluka glasila ovako:

Šake: Francis Ngannou

Noge: Mirko Filipović

Brada: Mark Hunt

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider