FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
IZGUBIO JE TEŠKU BORBU

Poznat je razlog smrti Anthonyja Johnsona, priča jednostavno lomi srca

Iako je bilo poznato da je teško bolestan, smrt Anthonyja Johnsona šokirala je MMA zajednicu.

Anthony Johnson (Foto: Afp)

Tuga zbog smrti Anthonyja "Rumblea" Johnsona, koji nas je napustio s 38 navršenih godina, ogromna je i MMA zajednica teško može prihvatiti gubitak jednog od svojevremeno najboljih, ali i najpopularnijih boraca svijeta.

Rumble Johnson Tužna vijest potresla borilački svijet: U 39. godini preminuo jedan od najvećih MMA nokautera divider

Uvijek s osmijehom na licu, kao dječak u tijelu pravog borbenog stroja, Johnson je uvijek bio vrlo pristupačan, pristojan i rado viđen borac, a u kavezu je pružao ono što svi žele vidjeti - uzbuđenje i otvorenu borbu.

U svibnju je otkrio kako je pobijedio bolest

Zbog toga su svi bili zabrinuti kad su se prije nešto više od godinu dana pojavile vijesti, koje je i on sam potvrdio, da je ozbiljno bolestan.

No, veliko zadovoljstvo zavladalo je u svibnju ove godine, kad je Johnson na Instagramu postavio fotografiju iz dvorane, otkrivši kako je pobijedio bolest te kako se vraća treninzima.

Johnson na fotografiji izgleda sitniji nego ikad prije, čime je bilo jasno koliko ga je bolest iscrpila, ali je tim putem otkrio kako ju je pobijedio te da se vraća, najavivši da će od sebe napraviti boljeg borca nego što je ikad bio te da se nada do kraja godine dobiti zeleno svjetlo za povratak.

Bolest se ipak vratila

Nažalost, umjesto zelenog svjetla došlo je crveno, ono najcrvenije moguće. Prema svemu sudeći, bolest se vratila u još agresivnijem obliku, onom koji ga je jednostavno pojeo u samo nekoliko tjedana. 

Sad je otkriveno i koja je to bolest bila. Johnson je preminuo zbog otkazivanja više organa, uzrokovanog nehodgkinovim limfomom i hemofagocitnom limfohistiocitozom. Limfom je inače karcinom limfnih čvorova, a poput mnogih karcinoma, u slučaju povratka to se događa u puno agresivnijem obliku.

Nažalost, suviše agresivnom da mu ovaj sjajni borac, koji je u karijeri upisao 23 pobjede i samo šest poraza, uspije odgovoriti.

Mi ćemo ga svi pamtiti kao uvijek nasmijanog borca koji je u Octagonu bio prava zvijer, upravo onakva kakve fanovi MMA-a tamo i očekuju vidjeti.

Anthony Johnson 2016. godine u UFC-u Anthony Johnson 2016. godine u UFC-u (Foto: Afp)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider