FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Bilo je svega

Polovičan uspjeh naših boraca na FNC-ovu spektaklu u Areni: Večer obilježili spektakularni nokauti

FNC 11 održan je u zagrebačkoj Areni, prvi put nakon KSW-a 2019. godine MMA se vratio u najveću sportsku dvoranu u Hrvatskoj.

Galerija Filip Nitro Pejić Trušček - Kisič Marko Bojković +3 Ivica Trušček

Obrovac može biti ponosan na svog Ivana Erslana, koji je s lakoćom porazio Brazilca Dirleia Broenstrupa. Meč je održan do 100 kilograma s obzirom na to da je Brazilac uskočio kao zamjena nekoliko dana prije priredbe.

Théophile-Catherine Dugogodišnji dinamovac oprostio se od Maksimira: "Kakva je ovo vožnja bila..." divider

31-godišnji Erslan bio je vidno bolji u stojci od Brazilca od samog početka meča, nekoliko ga je puta uzdrmao, Broenstrup je zatim pokušao rušenjem, ali Erslan se dobro obranio i završio na njemu. Ground and pound Erslana presudio je borbu nakon dvije minute nakon što se Broenstrup bespomoćno pokušao pokriti u parteru.

Barton se pokazao kao prevelik zalogaj za Bažanta

Jordan Barton i Daniel Bažant ukrstili su rukavice u meču za titulu perolake kategorije FNC-a. Iskusni Britanac s iskustvom iz Bellatora preuzeo je centar ringa od prve sekunde borbe, a zatim je nakon jedne minute srušio našeg borca. Bažant je probao polugom s donje pozicije, nije odustajao Britanac, uzeo mu je leđa, ali obranio se član pulskog Trojana.

Olivier Giroud Milan pobijedio u derbiju i kolo prije kraja sezone osigurao Ligu prvaka divider

Odmah iz klinča pogađa Barton dobrim laktom, zateturao je nakratko Bažant, a onda je uslijedila kanonada Bellatorova veterana. Desni, lijevi, pa opet desni, lijevi kroše nokautirao je našeg borca, sudac nije imao što drugo već prekinuti borbu i proglasiti Bartona novim prvakom FNC-ove perolake kategorije.


Barbir obranio titulu u pravom ratu s Poljakom

Obrana titule srednje kategorije nije prošla baš prema planu Đanija Barbira, Poljak Maziekowski pokazao se kao tvrd orah. Oba su borca krenula agresivno, no u boksačkim izmjenama ipak je Barbir bio uspješniji. Poslao je Poljaka u nokdaun, ali borac iz Kamienne Gore neumorno je tražio rušenje, do kojega je i došao. Pokušao je zgrabiti Barbirovu nogu, naš se borac izvukao iz heel hooka i nastavio meč u stojci.

Slavlje momčadi Dinama Pogledajte slavlje s Maksimira: Dinamo pred ispunjenim tribinama proslavio titulu divider

Rat Barbira i Maziakowskog nastavljen je u drugoj rundi, obojica su bila iscrpljena već krajem prve runde, Barbir se izvukao iz teške situacije dvije minute prije kraja druge runde. Maziakowski je probao kimurom, imao je potpunu kontrolu na parteru, a onda se naš borac čudesno izvukao iz nepovoljne situacije i laktovima natjerao suca da prekine meč.

Bojkovićev brutalni nokaut koljenom 

Jedna od najvećih nada balkanske MMA scene Marko Bojković vratio se u kavez nakon godinu i dva mjeseca izbivanja zbog ozljede koljena. 21-godišnji Srbin jedva je dočekao vratiti se u oktogon, prvotno se trebao boriti sa Shamilom Irisbievim, ali zbog upale pluća morao se povući iz meča.

Kao zamjena uskočio je Brazilac Mauro Paixao, a Bojković je najavio agresivni pristup od prve sekunde meča. Riječi je sproveo u djelo, prvu rundu odradio je dominantno te laktovima načeo Brazilca.

Bojković je opet nasrnuo od prve sekunde druge runde, Brazilac se povukao i pokušao obraniti duplim deckom, ali onda je Bojković izveo leteće koljeno iz pakla i poslao veterana na spavanje.

Marko Bojković Marko Bojković (Foto: Tomislav Krišto/Cropix)

Pejić nokautiran, Trušček poražen na bodove

Filip Pejić ušao je prilično rezervirano u meč s Ronyjem Jasonom, Nitro je pokušavao kombinacijama, ali ostajao bi kratak, dok je Brazilac čekao svoju priliku iz kontre. Prva je runda prolazila, oklijevao je Brazilac, Pejić se opustio i krenuo u napad, ali onda ga je Jason presreo.

I to kako ga presreo, desni overhand sjeo je direktno na bradu Nitra, zateturao je naš borac, pokušao se pridići, a zatim je uslijedio još jedan široki kroše koji ga je poslao na spavanje.

Rony Jason Rony Jason (Foto: Tomislav Krišto/Cropix)


Zaista ružna scena, Pejić je ostao gotovo minutu-dvije ležati, došla je medicinska ekipa i na kraju je ipak došao k sebi. Pejić je tako upisao šesti poraz u posljednjih osam mečeva, nažalost, borac iz Trnave nekoliko je puta bio teško nokautiran.

Ivica Trušček večeras je 80. put ušao u oktogon, malo ga je dijelilo od nove pobjede, ali Austrijanac Marko Kisič odnio je pobjedu podijeljenom odlukom sudaca.

Oba borca djelovala su pomalo rezervirano, Teror se uspio othrvati pokušaju gušenja u prvoj rundi, u drugoj je upisao rušenje, ali sudac ih je digao zbog pasivnosti. Kisič je pokušao gušenjem i u trećoj rundi naš se borac izvukao, pokušao u stojci završiti borbu, ali odluka je otišla na stranu Austrijanca.

Trušček - Kisič Trušček - Kisič (Foto: Tomislav Krišto/Cropix)

Stanislav Krofak izgubio je od neporaženog Marina Mikulića na otvaranju priredbe jednoglasnom sudačkom odlukom. Uslijedili su mečevi Andija Vrtačića i Mateja Batinića, na Vratačićevu žalost, Šveđanin Robin Roos iznenadio ga je iz kontre direktom kada je Puljanin bacio high kick. Batinić je pak nastavio pozitivan niz, trebala mu je samo jedna runda da uguši Aleksandra Pysanka RNC-om.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider