FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
može biti i opasno

Pogledajte iz prve ruke kako se skidaju kilogrami u kratkom roku

U borilačkom sportu jedna od važnijih stvari je prolazak vage dan uoči borbi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najpoznatija MMA organizacija UFC ovog je vikenda umalo doživjela novi veliki udarac. Prvak u poluteškoj kategoriji Daniel Cormier skoro nije prošao vagu dan uoči borbe s Anthonyjem Johnsonom. Na kraju je skinut do gola ipak imao manje kilograma od dozvoljenih za polutešku kategoriju, ali MMA zajednica je burno reagirala na cijelu stvar.

Da Cormier, koji je obranio pojas ugušivši izazivača Johnsona, nije prošao vagu, UFC bi doživio pravi fijasko jer se radilo o glavnoj borbi večeri koja bi morala biti maknuta s programa.

Sjećamo se kako je nedavno Khabib Nurmagomedov završio u bolnici jer je preagresivno pokušao skinuti kilograme netom prije borbe s Tonyjem Fergusonom. Ta je borba otkazana, no srećom nije bila glavna te večeri pa je debakl UFC-a nekako umanjen.

To je postao veliki problem ovog sporta i čak se povela rasprava treba li uvesti dodatne kategorije, no to bi samo razvodnilo broj prvaka kojih bi tada bilo više od deset.

Gotovo svi borci prije službenog vaganja skidaju kilograme i redovito ih imaju više nego što dopušta kategorija u kojoj se natječu. Zato se u danu uoči vaganja pristupa raznim tehnikama brzog skidanja kilograma koje mogu, kao što smo vidjeli u slučaju Nurmagomedova, borce stajati zdravlja.

Uoči UFC 210 spektakla kojeg ste u izravnom prijenosu mogli gledati na GOL.hr-u, ekipa poznatog portala MMAFighting dobila je priliku pratiti kako Chris Weidman skida kilograme uoči svog meča s Gegardom Mousasijem.

Oko 12 sati uoči vaganja Weidman je imao dva i pol kilograma više nego što je smio. Uz njega je bila cijela ekipa, čak i supruga, kao i kolega borac Stephen Thompson koji mu je pružao podršku tako da je s njim ušao u ledenu kupku iako se on nije natjecao na UFC 210.

Na kraju je Weidman skinuo tri kilograma u svega par sati, no na kraju je poražen od Mousasija.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider