FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Užas

Poginuo jedan od najboljih ukrajinskih sportaša: Otišao je u rat bez ikakve obuke, a tijelo su mu pronašli tri dana poslije smrti

Poginuo je ukrajinski kickboksač Evgen Zvonok.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi je dan rata u Ukrajini, a iz te zemlje stiže još jedna ružna vijest vezana za svijet sporta – jedan od najboljih ukrajinskih sportaša Evgen Zvonok poginuo je u ruskoj invaziji. Tijelo mu je pronađeno tri dana poslije smrti…

Ukrajina danas oplakuje tragičnu smrt Evgena Zvonoka, jednog od najboljih ukrajinskih sportaša, koji je bio prvak Ukrajine u kickboksu i srebrni na svjetskom prvenstvu. Prognozirali su mu blistavu budućnost, ali ovaj nesretni rat ga je lišio budućnosti sa samo 22 godine.

Nije prošao obuku

Talentirani sportaš nije prošao ni vojnu obuku, ali čim je krenula invazija, javio se za obranu svoje zemlje. Poginuo je u granatiranju regije Černihiv, ali tijelo su mu pronašli tek tri dana poslije zračnog napada.

"Bio je miran i dobar dečko, talentiran sportaš, nitko nije očekivao da će uzeti oružje u ruke, ali kad je došlo vrijeme za obranu svoje zemlje, nije oklijevao ni sekunde", svjedočio je jedan od njegovih prijatelja.

Trebao je ići na natjecanje, a sad je mrtav

Kad je počela invazija, pripremao se za državno prvenstvo, međutim umjesto na megdan svom suparniku u ringu, otišao je na megdan ruskoj vojsci na front i, nažalost, tragično stradao.

"Evgen je bio hrabar dečko koji se nikad nije povlačio, prihvaćao je baš svaki izazov. Još nedavno smo planirali odlazak na međunarodno natjecanje, a sada ga više nema", rekao je njegov trener Serhij Lisjuk.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider