FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Bravo!

Ante Delija svladao "Grobara" u pohodu na milijun dolara, osigurao polufinale turnira

S nova tri boda Ante Delija osigurao je prolaz u polufinale petog izdanja PFL priredbe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski teškaš Ante Delija svladao je Sheltona "Grobara" Gravesa jednoglasnom sudačkom odlukom i osigurao prolaz u polufinale PFL turnira.

Nakon tri runde razmjene udaraca pobjeda je pripala našem borcu, koji je tako stigao do nova tri boda u pohodu na nagradu od milijun dolara.

U drugoj rundi Deliji je potekla krv iz nosa. Graves ga je opalio po glavi i zaradio kazneni bod. Unatoč tome, naš borac je mirno meč priveo kraju.

Inače Delija se prvobitno trebao boriti s Englezom Stewartom Austinom, no on je otkazao borbu i uskočio je gorostasni Amerikanac Shelton Graves.

Poznat protivnik i datum borbe u polufinalu

Hrvatski teškaš prolazi kao drugi na ljestvici, prvi je ruski borac Denis Goltsov, i u polufinalu će se boriti protiv brazilskog borca Rennana Ferreire.

Borba je na rasporedu 13. kolovoza u Cardiffu.

Iako je Ferreira izgubio sudačkom odlukom od Klidsona Abreua, prošao je dalje zbog poraza Cappelozze od Scheffela, i to zbog pravila koje kaže sljedeće: u slučaju da tri borca imaju isti broj bodova, kao prvi kriterij gleda se broj pobjeda prekidom.

Zbog toga su dalje prošli Ferreira i Cappolezza koji imaju po jednu pobjedu i poraz, dok je Abreu s dvije pobjede ispao.

Za kraj dodajmo da je naš borac slavio nokautom u prvom kolu što mu je donijelo pet bodova, a sustav PFL-a je takav da se borci nagrađuju s više bodova ako se radi o prekidu, tako je prekid u prvoj rundi vrijedan šest bodova, u drugoj pet, u trećoj rundi četiri, a sudačka odluka donosi pobjedniku tri boda.

 Ante Delija protiv Sheltona Gravesa

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider