FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
sporne fotografije

''Hrvatska senzacija'' dobila otkaz u Americi zbog sudjelovanja u Trumpovim prosvjedima

Pat Miletich požalio se na Instagramu kako je dobio otkaz u organizaciji Legacy Fighting Alliance.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šokantni prizori upada Trumpovih pristaša u samo srce Amerike, Kongres i Senat zgrozili su ne samo Amerikance već i cijeli svijet. Bilanca divljanja i upada na Capitol na kraju je bila petero mrtvih.

U velikom maršu Trumpovih pristaša sudjelovao je i legendarni MMA borac hrvatskog porijekla i prvi UFC-ov prvak u velter-kategoriji Pat Miletich. Onih je posljednjih godina radio kao komentator organizacije Legacy Fighting Alliance, no na Instagramu je objavio kako ga je LFA otpustila.

Sama organizacija je pak ESPN-u poslala priopćenje.

''Za početak, LFA priznaje ustavno pravo na miran prosvjed. U pripremi za početak sezone do nas su stigle sumnjive fotografije koje uključuju našeg komentatora Pata Mileticha, zbog čega smo pokrenuli istragu. Za to vrijeme odlučili smo maknuti Pata Mileticha s LFA 97 večeri.''

Miletich tvrdi kako nije bio jedna od onih koji su provalili u Capitol, no neki ga MMA novinari optužuju kako netko odjeven u militantnu odjeću s voki-tokijem ne izgleda kao miroljubivi civil.

''Želim da znate kako nitko od ljudi s kojima sam išao prema Capitolu nije sudjelovao u nasilju'', rekao je 54-godišnji Miletich, koji tvrdi da su mu iz LFA-a rekli kako misle da im trenutačno šteti veza s njim.

Na fotografijama koje je sam objavio na društvenim mrežama Miletich pozira s ljudima koji imaju oznake ''RWDS'', koje znače ''right wing death squad'' (desničarski odredi smrti), piše ESPN.

Pat Miletich nosio je nadimak ''Croatian sensation'' i pet je puta osvajao naslov UFC prvaka u velteru, posljednji put 2000. godine. Član je ''Kuće slavnih'', jedan od najpoznatijih trenera, a bio je prepoznatljiv i po velikom hrvatskom grbu tetoviranom na lijevoj ruci.

Posljednjih godina dva puta je uhićen zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider