FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
POVRATAK U VRH

Parker dvaput završio na podu, ali na kraju čisto savladao Zhanga

Joseph Parker savladao je Zhileija Zhang većinskom odlukom sudaca u sunaslovnoj borbi Knockout Chaos priredbe.

Joseph Parker (Foto: Profimedia)

Sunaslovna borba Knockout Chaos boksačke priredbe u Rijadu ponudila je sjajan i uzbudljiv boks te pobjedu Josepha Parkera nad Zhileijem Zhangom.

Novozelanđanin je slavio na račun boljeg rada kroz svih 12 rundi, gdje ga pobjede nije koštala ni činjenica da je Zhang dva puta udarcima slao na pod. No, to je uglavnom bilo sve konkretnije što je Kinez u ovom meču napravio pa se nije mogao previše nadati.

Puno pokretljiviji i konkretniji Parker

Parker je od prve sekunde krenuo vrlo aktivno, kretanjem je izluđivao Kineza koji je u ovaj meč ušao jednostavno pretežak, s gotovo 135 kilograma. 

Radio je bivši svjetski prvak i redovno pogađao, dok je Zhang tražio prostor za neku od svojih bombi. I prvi put je nju pogodio u trećoj rundi, kad je Parkera poslao na pod i pokazao za što je sposoban.

Ipak, sve do osme runde nastavio se meč u kojem je Parker bio bolji boksač, da bi onda došao još jedan kineski projektil i novo brojanje. Bio je ozbiljno Parker uzdrman i mnogi su pomislili da će Kinez uzeti ovaj meč.

Slijedi repriza

No, jaka je ta Parkerova brada, oporavio se i nije stao sa svojim stilom do samog kraja meča. Na kraju je jedan sudac bodovao 113-113, no druga dva su bodovala za Parkera, koji je ovu pobjedu povezao na onu nad Deontayem Wilderom.

Parker je ovom pobjedom osvojio privremenu titulu WBO svjetskog prvaka.

Što sad slijedi Parkeru? Još jedan meč protiv Zhanga, budući da su potpisali klauzulu o revanšu. Svima koji su ovo gledali to neće biti žao, jer je viđen jedan stvarno uzbudljiv, zabavan i kompetitivan meč.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider