FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Boksački spektakl

Pao dogovor za veliki meč: Usik pristao na Furyjevu ponudu, ali je postavio zanimljiv uvjet

Tyson Fury i Oleksandar Usik trebali bi se boriti 29. travnja na Wembleyju.

Tyson Fury i Oleksandar Usik (Foto: Afp)

Pao je dogovor između timova Tysona Furyja i Oleksandra Usika za dugoočekivani meč za apsolutnog prvaka teške kategorije, tvrdi svjetska boksačka organizacija (WBO).

Meč za ujedinjenje svih pojaseva trebao bi se održati 29. travnja na stadionu Wembley, a WBO tvrdi da su obje strane postigle dogovor, i to prije isteka roka, iako su zatražile dodatno vrijeme za usuglašavanje svih detalja.

U razgovoru za novinsku agenciju Reuters odvjetnik ukrajinskog borca tvrdi da su postigli dogovor, prema kojem će Furyju ići 70 posto zarade, a Usiku tek 30.

Petr Yan VIDEO Prljavi potez bivšeg UFC prvaka: Rus udario Gruzijca na vaganju divider

Tijekom jučerašnjeg dana Fury se oglasio na društvenim mrežama i ponudio taj omjer ukrajinskom borcu, koji je pristao na to, ali pod jednim velikim uvjetom:

"Prihvaćam tvoju ponudu za borbu 29. travnja na Wembleyju, ali ćeš odmah nakon borbe uplatiti milijun funti Ukrajini i za svaki dan odgađanja platit ćeš 1 posto iz svojeg džepa za ljude iz Ukrajine."

"Imamo li dogovor?" upitao je ukrajinski borac Furyja.

Čini se da je dogovor na kraju pao, i to pod bitno lošim uvjetima za ukrajinskog borca. Mnogi su prozivali Furyja za pohlepu, ali čini se da Usik i njegov tim ne žele odugovlačiti. 

Inače, Fury je WBC prvak, dok Usik drži WBO, WBA i IBF pojaseve.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider