FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
uništio ih

''To je tako jadno'': Iskreni Overeem uvrijedio brojne Amerikance izjavama o popularnom ''sportu''

Alistair Overeem nije mogao lagati kad je riječ o tzv. profesionalnom hrvanju.

Galerija High-kick Overeema

Legendarni Alistair Overeem nakon odlaska iz UFC-a s 41 se godinom na leđima vraća kick-boksu. U listopadu se sprema veliki Gloryjev spektakl u kojem će The Reem odmah dobiti priliku za naslov teškaškog prvaka protiv već dugi niz godina neporaženog Rica Verhoevena.

Nizozemac je povodom toga gostovao u MMA Houru kod Ariela Helwanija, a temu njegovog povratka u kick-boks zasjenile su izjave o tzv. profesionalnom hrvanju koje su prenijeli svi borilački portali, a posebno su glasno odjeknule u američkim medijima.

Radi se, naravno, o WWE-u, kod nas poznatom pod terminom ''kečeri'' (catch hrvanje), scenskom nastupu kojeg u SAD-u prodaju pod sport iako, barem se tako nadamo, svi znaju kako se radi o namještenim ''borbama'' svakakvim sredstvima napucanih snagatora.

Overeem uništio kečere

Kad je Helwani pitao Overeema što misli o povratku Brocka Lesnara i CM Punka u kečere, Overeem se nije mogao suzdržati.

''Gledaj, te stvari samo gledao kad sam imao 8, 9 ili deset godina, zadnji put tamo valjda 1994. godine. Hulk Hohan, Ultimate Warrior, Honky Tonk Man, Andre The Giant. Super, zabavno, ali prestao sam to još tada gledati'', rekao je Reem koji nije jedini koji se čudi onima koji to prate kao odrasli ljudi.

''Nedavno sam opet to pogledao na Youtubeu. Moj Bože, kako je to jadno. Kako je to jadno što ti likovi izvode. To je sve lažno i jadno, glupo, gay. Nema nikakvog smisla'', rekao je bivši UFC borac dok ga je Helwani malo zaustavljao, ne samo zbog riječi 'gay', što nije bilo politički korektno, već i zbog toga što je i sam novinar ESPN-a obožavatelj kečera.

Posljednja Overeemova borba u UFC-u

No Overeem se nije mogao zaustaviti te je rekao ono što misli velik broj ljudi i u SAD-u gdje traje stalna debata na društvenim mrežama ESPN-a oko toga zašto taj najpoznatiji sportski medij uopće prenosi takve stvari i piše vijesti praveći se da je to stvarno.

''To je jadno pa to nije pravi sport. To je samo loša gluma, jadno. Oprostite mi ljubitelji WWE-a, ali samo sam iskren. Samo dajem svoje mišljenje. Slobodna zemlja, je li tako? Jadno'', ponovio je peti ili šesti put ovu riječ Nizozemac.

Velika kečerska zvijezda CM Punk nije se dobro proveo u UFC-u gdje je izgubio oba dvoboja od kojih je jedan kasnije pretvoren u ''no contest'' jer je pobjednik bio pozitivan na marihuanu.

''Zašto CM Punka nitko nije upozorio u što se upušta? Naravno da se ne može boriti u UFC-u. Trebali ste biti iskreniji i upozoriti ga u što se upušta. Psihički je uništen u oktogonu. Ali to je sve bilo predvidljivo. Znalo se da će se gadno provesti u UFC-u. Mogao je čovjek stradati'', poručio je Overeem koji je ovim riječima oduševio mnoge ljubitelje borilačkih sportova, ali je uvrijedio dio američke publike koja, vjerovali ili ne, prati i kečere.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider