FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
DVA SLUČAJA IZ 2020.

Boksačka legenda optužena za seksualno zlostavljanje: Kucao spuštenih hlača, silom ušao u krevet...

Jedan od najvećih boksača svih vremena nalazi se u zakonskim problemima vrlo osjetljive prirode.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

49-godišnji boksački promotor te svojevremeno jedan od najboljih boksača svijeta, Oscar De La Hoya, suočen je s optužnicom za seksualno zlostavljanje. Radi se o dva slučaja koja datiraju iz 2020. godine.

Prema informacijama ESPN-a, optužnicu je pokrenula bivša zaposlenica Casa Mexico, tvrtke koja se bavi proizvodnjom tekile, a koja se s De La Hoyom susrela spomenute godine na dva događanja pod organizacijom njezina poslodavca.

Kucao je na vrata spuštenih hlača

Kako otkriva ESPN, prvi slučaj datira iz ožujka 2020. godine, kad je Casa Mexico organizirala posjet svojem proizvodnom pogonu u Meksiku. Otkrila je kako joj je De La Hoya usred noći kucao na vrata hotelske sobe te ga je, kad je otvorila vrata, vidjela hlača spuštenih do koljena. 

Otkrila je kako je De La Hoya silom ušao u njezinu sobu i ušao u njezin krevet. Dodala je kako ga je taj put uspjela izbaciti iz kreveta te otpratiti u njegovu sobu. Također, rekla je kako se De La Hoya idućeg jutra nije pojavio na dogovoru o obilasku proizvodnje, nakon čega je otišla u njegovu sobu te ga probudila, što je rezultiralo prisilnim pokušajem stupanja u seksualni odnos.

Novi susret kod De La Hoyine kuće

Drugi slučaj dogodio se u Los Angelesu, kad se našla na poslovnoj večeri u restoranu, kojoj je prisustvovao i De La Hoya, nakon čega su završili na druženju u njegovoj kući. 

Tvrdi kako je u jednom trenutku ostala sama s De La Hoyom, nakon čega je on pokazao seksualnu igračku koju je izvadio iz svoje kolekcije. Tvrdi da je nakon toga on silom spomenutu igračku penetrirao u njezino tijelo.

ESPN nije uspio doći do identiteta spomenute žene, a trenutno nije poznato niti kad bi se on mogao naći na sudu.

De La Hoya, kojeg se inače navodi kao službenog partnera brenda Casa Mexico, samo se kratko izjasnio medijima, izjavivši kako ne želi komentirati takve navode te kako će njegov pravni tim dokazati njegovu nevinost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider