FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
intervju u švicarskoj

Oduševljavao je Hrvatsku, pobjeđivao Chucka Norrisa, a sada je jako naljutio Srbe

Legendarni Enver Idrizi jako je naljutio Srbe izjavom za jedan švicarski list.

Jean-Claude Van Damme i Enver Idrizi (Foto: Instagram)

Možda se mlađe generacije ne sjećaju legendarnog Envera Idrizija pa ćemo spomenuti kako se radi o istinskom sportskom velikanu hrvatskog sporta u 90-im godinama prošlog stoljeća. Idrizi je etnički Albanac rođen u Skoplju, ali je nastupao za Hrvatsku.

Bio je prvak Jugoslavije u karateu s tek 16 godina, a zanimljivo je to kako je osvojio medalju na Svjetskom kupu u Milanu na dan kada je priznata Hrvatska 15. 1. 1992. godine. Bila je to prva medalja za Hrvatsku u povijesti. Ni sam ne zna, kako kaže, koliko je zlata donio Hrvatskoj, a najvrjednija su ona s dva Europska prvenstva.

Poznat je i po tome što je na raznim natjecanjima dva puta pobjeđivao i legendarnog glumca Chucka Norrisa, ali i po velikom incidentu iz 1995. godine zbog kojeg je Hrvatski karte savez suspendiran na dvije godine. Tada su njegovi navijači izazvali incident nakon jedne sudačke pogreške.

Želi Skenderbega i u Srbiji

Idrizi je sad pak naljutio Srbe zbog izjava za švicarski list LeCanton27 koji se izdaje na albanskom jeziku. Idrizi je svojevrsni junak Albanaca s prostora bivše države zbog silnih sportskih uspjeha u ratnim godinama pa čak neke škole nose njegove ime, dok su ga mnogi gradovi na Kosovu proglasili počasnim građaninom.

On je u intervjuu, pozirajući ispred kipa Skenderbega, predložio da se kip postavi u nekim područjima zbog kojih su se Srbi digli na noge.

''Ako imamo Skenderbega ovdje u Ženevi, zašto se njegov kip ne bio postavio u nekim albanskim krajevima poput Medveđe i Niša'', ispalio je još jedan svoj karate udarac Idrizi.

Jasno, radi se o gradovima u južnoj Srbiji.

''Ovaj kip u Ženevi, međunarodnom središtu, tu je zbog oslobodilačkih ratova koje je Skenderbeg pokrenuo na Balkanu kako bi oslobodio narode. On je tako i međunarodni heroj.''

Srpski mediji pak optužuju Idrizija kako je štovatelj tzv. Velike Albanije, a za Skenderbega, kojeg Albanci štuju kao najvećeg pripadnika njihova naroda u povijesti, tvrde kako je on ustvari bio srpskog porijekla.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati