FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Pratite na GOL.hr-u

Novi UFC spektakl u izravnom prijenosu na gol.hr-u i Novoj TV

UFC-ov Fight Night Smith vs Spann pratite u izravnom prijenosu na gol.hr-u ili u snimci u nedjelju na Novoj TV.

UFC Fight Night Smith - Spann (Foto: UFC)

Poslije nekoliko tjedana pauze na gol.hr i Novu TV vraćaju se prijenosi borbi u najboljoj svjetskoj promociji slobodne borbe. UFC nastavlja svoju sjajnu godinu Fight Nightom u Las Vegasu, a u glavnim ulogama bit će borci u poluteškoj kategoriji, konkretno bivši izazivač Anthony Smith i brzo rastuća MMA zvijezda Ryan Spann.

Smith ponovo među kandidatima za pojas

Anthony Lionheart Smith poslije nekoliko poraza naišao je na sumnje javnosti, a kad ga je Aleksandar Rakić pobijedio u međusobnom dvoboju, mnogi su ga prekrižili iz izazivačke slike, međutim s dva uzastopna prekida u prvoj rundi ponovo se učvrstio u topu 10. Prošlu godinu završio je polugom protiv Devina Clarka, a u zadnjoj pobjedi, svojoj drugoj uzastopnoj, iznenađujuće je zaustavio perspektivnog australskog borca Jimmyja Crutea.

Član generacije 2018. Dana Whiteovog Conternder Seriesa, Ryan Spann, oporavio se od svog prvog poraza u UFC-u u ožujku, pobijedivši Mishu Cirkunova u prvoj rundi te zaradivši pritom bonus za borbu večeri i sad je na omjeru 9-1 u svojih posljednjih deset borbi. Sljedeći cilj mu je probiti se u top 10 izazivača poluteške kategorije, ali za to će morati pobijediti iskusnog UFC-ovog veterana.

Uzbudljivo vrijeme za polutešku

Za polutešku kategoriju slijedi uzbudljivih nekoliko mjeseci, a ovo će biti prva od tri naslovne borbe između talenata u topu 15 koje nas iščekuju u sljedećih sedam tjedana. Šlager tog razdoblja bit će okršaj za pojas između prvaka Jana Blahowicza i prvog izazivača Glovera Teixeire na UFC-u 267. Kako će Smith i Spann biti prvi u tom društvu koji će ući u oktogon, ovo im je ogromna prilika za dokazivanje Dani Whiteu kako je upravo jedan od njih najizgledniji kandidat za sljedeći napad na pojas prvaka.

Još dvojica poluteškaša borit će se u sunaslovnoj borbi večeri, a riječ je o Ionu Cutelabi i Devinu Clarku. Ovaj prvi pokušava se vratiti u pravu formu jer je u zadnja četiri ulaska u oktogon samo jednom izašao kao pobjednik. Clark je 2020. godinu započeo pobjedama sudačkim odlukama protiv Dequana Townsenda i Alonza Menifielda, ali potom je njegov pobjednički niz zaustavio Smith. Njemu je, baš kao i Cutelabi ovo prilika za povratak na pobjedničke staze.

Dvije borbe u poluteškoj i dvije u lakoj

Glavni program popunit će još okršaji u lakoj kategoriji između Nikolasa Motte i Camerona Vancampa, odnosno Armana Tsarukyana i Christosa Giagosa te borba Ariane Lipski i Mandy Bohm u muha kategoriji i srednjaški okršaj Joaquina Buckleyja i Antonija Arroya.

Borbe pratite uživo na gol.hru ili u snimci u nedjelju na Novoj TV u večernjem terminu.

Glavni program:

Anthony Smith vs. Ryan Spann (poluteška kategorija)

Ion Cutelaba vs. Devin Clark (poluteška kategorija)

Nikolas Motta vs. Cameron VanCamp (laka kategorija)

Ariane Lipski vs. Mandy Bohm (muha kategorija)

Arman Tsarukyan vs. Christos Giagos (laka kategorija)

Joaquin Buckley vs. Antonio Arroyo (srednja kategorija)

Nastavi čitati

Nastavi čitati