FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
kakav nokaut!

VIDEO: UFC ima novu zvijezdu iz Europe, Prochazka brutalno laktom nokautirao Reyesa!

Jiri Prochaska na sjajan je način ostvario svoju drugu pobjedu u UFC-u.

Snimku cijelog UFC spektakla pogledajte večeras na Novoj TV

U glavnoj borbi UFC on ESPN 23 večeri u Ls Vegasu vidjeli smo novu veliku zvijezdu UFC-a koja stiže iz Europe, ili ako baš želite, iz Japana. Čeh Jiri Prochazka sigao je prošle godine u UFC iz Rizina i odmah najavio svoj brzi pohod na vrh poluteške kategorije.

Prvo je nokautirao Oezdemira, a sada i Dominicka Reyesa koji je bio blizu pobjede protiv Jona Jonesa. Čeh je laktom nokautirao Reyesa na kraju druge runde, ali cijela borba bila je uistinu brutalna, jedna od najboljih ove godine.

Reyes je svašta preživio, ali nije uspio izdržati silovite udarce i nalete zanimljivog češkog borca koji je nakon samo dvije borbe dobio šansu za borbu za naslov. Dogodit će se to nakon borbe Blachowicza i Teixeire u rujnu.

''Volim mog susjeda Blachowicza, ali prihvatio bih borbu za naslov nakon tog meča'', poručio je Čeh koji je oduševio Amerikance.

gol expired Nema povratka nakon ovog: Pogledajte kako izgleda kada UFC borac dobije žestok udarac u jetru divider

Chikadze jednim potezom riješio legendu

Giga Chikadze nastavio je svoj niz nepobjedivosti u UFC-ovoj pero kategoriji. Legendarni Cub Swanson nije dugo izdržao u meču sa sjajnih gruzijskim udaračem. Sijevnuo je jedan brutalni middle-kick ravno u jetru Amerikanca koji se mogao samo grčiti od boli na podu.

Bila je to šesta pobjeda u nizu Chikadzea koji bi vrlo uskoro mogao napasti sami vrh kategorije. Ovim je potezom dokazao kako je jedan od najatraktivnijih boraca u diviziji i UFC s njime ima velike planove.

Sjajan pogodak Chikadzea

Umalo se potukli na vaganju, suci se nisu mogli odlučiti

Poluteškaši Dustin Jacoby i Ion Cutelaba bili su glavna priča vaganja. Moldavac je primio za glavu Amerikanca zbog čega je umalo nastao kaos i novi problemi za UFC.

Borba je na kraju završila neriješenim ishodom. Činilo se da Jacoby ipak ima treću rundu nakon što je svaki dobio po jednu, no suci se ipak nisu mogli odlučiti za pobjednika. Cutelabi je ovo treća borba u nizu bez pobjede, nakon dva poraza od Ankalaeva, dok je Jacoby nakon uvodne dvije pobjede u UFC-u upisao remi.

Strickland nakon povratka nezadrživ

U srednjoj kategoriji Sean Strickland je nastavio pobjednički niz protiv Krzysztofa Jotka. Bila je to njegova četvrta pbojeda u nizu, treća od prometne ensreće koju je doživio prije par godina.

Imao je i Poljak tri pobjede u nizu, ali Strickland mu nije dao previše šanse, kontrolirao je borbu od prve do zadnje sekunde. Možda fanovi nisu bili previše oduševljeni, ali Tarzan je stigao do sigurne pobjede.

Sjajnu smo borbu vidjeli na samom otvaranju glavnog programa u bantam kategoriji. Nakon dva početna poraza u UFC-u, Gruzijac Merab Dvalishvili upisao je šestu pobjedu u nizu.

Cody Stamman je pružio odličnu borbu, ali je Gruzijac bio taj koji je bio aktivniji u ovom obračunu sjajnih hrvača. Inače, Dvalishvilija naši čitatelji pamte i po onoj epizodi kada se obračunao sa zaleđenim jezerom.

UFC on ESPN 23, glavni program:

Jiri Prochazka pobijedio Dominicka Reyesa - nokaut

Giga Chikadze pobijedio Cub Swansona - tehnički nokuat

Dustin Jacoby vs Ion Cutelaba  - neriješeno

Sean Strickland pobijedio Krzysztofa Jotka – jednoglasna odluka

Merab Dvalishvili pobijedio Codyja Stammana – jednoglasna odluka

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider