FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
OPET NEKE ZAVRZLAME

Nova neizvjesna situacija za Hrgovića: Eventualni Joshuin poraz donio bi mu nove probleme

Filip Hrgović trebao bi se na proljeće boriti za titulu prvaka svijeta prema IBF-u, no pitanje protivnika sve je kompliciranije.

Hrgović protiv McKeana (Foto: Profimedia)

Preostalo je još nešto više od dva tjedna do velike boksačke priredbe u saudijskom Rijadu, koju će predvoditi meč Anthonyja Joshue i Otta Wallina, ali na kojoj će se također boriti Filip Hrgović i Mark De Mori.

Upravo ta dva meča bit će nam u središtu pažnje. Prvi razlog za to je naravno što se bori naš najbolji teškaš, a drugi je što bi meč Joshue i Wallina trebao donijeti njegovog protivnika u borbi za svjetsku IBF titulu.

Za Hrgovića je najbolje da Joshua pobijedi

Nažalost, tako smo samo mislili, sve dok nismo saznali novu informaciju koja nam otkriva kako ipak nije točno tako.

Ukratko, pobijedi li Joshua u tom meču, on će postati broj 2 na IBF ljestvici te će njegov meč protiv Filipa svakako biti naređen od organizacije. To bi i s financijske, ali i promotivne strane bila najbolja moguća solucija za Hrgovića.

No, pobijedi li Wallin, pojavljuju se novi problemi. Švedski je teškaš naime otkrio kako ga je Joshuin im prisilio na stavljanje posebne klauzule u ugovor. Riječ je o tome da će on morati odraditi revanš protiv Joshue, u slučaju da pobijedi u tom meču.

Wallin bio "prisiljen" kratko se odreći napada na pojas

To znači kako se Wallin, pobijedi li Britanca, neće moći boriti protiv našeg boksača, nego će morati odraditi još jedan meč protiv njega. S financijske strane to nije loše za njega, ali svakako bi mu odgodila napad na titulu, što je sam otkrio kako mu je glavni cilj. Ali, želi li boksati protiv Joshue, jednostavno nije imao izbora.

Hrgović bi tako dobio novog protivnika, ako naravno prije toga opravda status velikog favorita i savladala Marka De Morija. 

Iza Wallina i Joshue na ljestvici slijedi Joseph Parker, koji će također boksati u Rijadu, protiv Deontaya Wildera te dva neporažena udarača, Jared Anderson i Frank Sanchez. I Sanchez je na programu u Rijadu, no on ima na papiru lak zadatak, protiv Juniora Fa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider