FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
trener u suzama

Hrvatski boksač napadnut u Srbiji: "Vidim dolazi treći, kontam da nema nož... Tad sam počeo trčati"

Vratio se mladi hrvatski boksač Nikica Radonić koji je napadnut u Beogradu tijekom održavanja Europskog prvenstva.

I dok Hrvatski boksački savez smiruje situaciju, iz Boksačkog kluba Split, za koji nastupa Nikica Radonić, stižu emotivnije reakcije. A reagiralo je i Ministarstvo vanjskih poslova.

Tijekom boravka u Beogradu, 27-godišnji prvak Hrvatske u boksu u kategoriji do 86 kilograma, otišao je iz hotela hrvatske reprezentacije u obližnji park - Banjičku šumu na rastrčavanje i razgibavanje. Tada su ga presrele tri nepoznate osobe.

Napali ga lokalni huligani

Prema njegovim riječima, napad nije bio etnički motiviran, nego se radilo o skupini huligana koji se okupljaju u obližnjem parku. Sve je ispričao nakon povratka u Split.

Nikica Radonić Stiglo objašnjenje o napadu na Hrvata u Beogradu: Predao meč i vratio se kući trudnoj supruzi! divider

"Jedan mi se približio, došao je onako - da vidim kako ti to radiš, onda me ovaj s leđa pipnuo, htio me udariti, ja sam se izmakao malo ustranu, samo me po kosi uhvatio, to je sve bilo u deset sekundi, vidim od tamo i treći, kontam da nema nož nešto. Tad sam počeo trčati kako bi se što prije maknuo i tad sam uganuo gležanj“, rekao je Nikica Radonić, napadnuti boksač.

Veočić zahvalio organizatoru

Sve se odigralo usred dana, a ni poznati boksač niti napadači nisu imali nikakva navijačka ili nacionalna obilježja. Iz boksačkog saveza naglašavaju kako domaćini ne snose nikakvu odgovornost jer je situacija u kojoj se našao naš boksač splet nesretnih okolnosti te da se huliganski napad dogodio izvan zona u kojima se odvija Europsko prvenstvo.

"Zahvalio bih se organizatoru, Srpskom boksačkom savezu, što su ažurno reagirali i poslali dečka na snimanje u bolnicu. Vratimo se sportu, Hrvatska osvaja medalje na ovom Europskom prvenstvu“, rekao je Pero Veočić, izbornik reprezentacije.

Nikica Radonić Užas u Beogradu: Huligani napali hrvatskog boksača koji nastupa na Europskom prvenstvu! divider

Od borbe za medalju Vrgorčanin Nikica Radonić morao je odustati, iako se plasirao u četvrtfinale Europskog prvenstva. Njegov trener iz boksačkog kluba Split razočaran je što ih nitko iz Saveza nije kontaktirao.

Propusti u organizaciji

Da je bilo propusta u organizaciji, smatra njegov stric.

"Mislim da jedan dio krivice spada i na njih. Ne možete vi sad 24 sata provesti u hotelu i buljiti u plafon, a morate paziti na vagu jer ako imate 10 grama viška ne prolazite, tako da je bila potreba da ide trčati. Ali netko je trebao to organizirati“, priča Joško Radonić.

Preko veleposlanstva osudu je izrazilo i Ministarstvo vanjskih poslova, a isto očekuju od srbijanskih dužnosnika.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider