FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NIŠTA OD MMA-a

Ngannou najavio svoj idući korak: "Boks mi sad nešto duguje, ovaj poraz mogu učiniti svojom pobjedom"

Čini se da će Francis Ngannou u svom idućem nastupu pokušati izbrisati ili popraviti loš dojam posljednjega.

Francis Ngannou (Foto: Afp)

Prošlo je desetak dana od poraza Francisa Ngannoua protiv Anthonyja Joshue, kojim se pokazalo da bivši UFC prvak ipak nije takvo sportsko čudo kao što se nakon meča protiv Tysona Furyja spominjalo.

Tijekom tih deset dana mogao je procesuirati sve što se dogodilo te stvoriti neki dojam o tome kakvi bi trebali biti njegovi idući koraci. 

I čini se da je donio odluku.

Ostanak u boksu je neizbježan

"Što mi iduće slijedi? Možda treći boksački meč. Osjećam se kao da mi boks sad nešto duguje. I moram vratiti ono što mi je boks oduzeo. Moj ego neće mi dopustiti da napravim korak unazad i da dopustim da sve prođe, a da nisam sebi dao priliku potvrditi kako sam ipak čovjek za ovaj posao", rekao je Ngannou na svom kanalu na YouTubeu.

Nakon ovog meča očekivao se njegov povratak u MMA. Bio je na posljednjoj PFL priredbi, pratio meč između Renana Ferreire i Ryana Badera, a nakon toga je i potvrđen kao idući Ferreirin protivnik. No sad se čini da će to ipak pričekati neko vrijeme, čime možda najviše gubi Ferreira. Naime, njega nema u četvrtoj sezoni PFL-a.

"Poskliznuo sam se, ali nisam pao. Ako se vratim treningu, ako naučim nešto iz ovoga i iskoristim to kao prednost, kao iskustvo za osobni rast, mislim da to neće biti poraz. Uvjeren sam da sam sposoban i da mogu to učiniti svojom pobjedom", uvjeren je Ngannou kako mu je mjesto u boksu.

Ne vidi da je protiv Joshue išta napravio pogrešno

Nešto o samom meču otkrio je tijekom gostovanja u MMA Houru Ariela Helwanija. Tamo je upitan žali li zbog pristupa meču i zbog načina na koji je boksao.

"Nemam nikakvih izlika niti zbog nečega žalim. Sad kad sam izgubio može se pronaći puno toga za što ćeš reći da sam napravio pogrešno, ali nisam. Sve smo napravili dobro, napredovao sam. Sve što sam napravio bio je moj vlastiti izbor. Dogodilo mi se nešto što mi se u sparingu nikad nije dogodilo. Nije bio moj dan", potvrdio je.

Što se tiče potencijalnih protivnika, već se naveliko govori o njegovu meču protiv Deontaya Wildera. To zapravo nije loša ideja, obojica su posrnuli, a sigurno bi svi voljeli vidjeti susret takva dva bombardera. Vjerojatnost za neki teški nokaut bila bi ogromna.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider