FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
BEZ PORAZA U OCTAGONU

Neočekivano se umirovio jedan od najuzbudljivijih UFC boraca

Zabit Magomedsharipov neočekivano je završio svoju više nego perspektivnu MMA karijeru.

Magomedsharipov vs. Bochniak (Foto: Afp)

Dvije i pol godine s nestrpljenjem se čekao povratak Zabita Magomedsharipova (18-1, 6-0 UFC) u UFC-ov Octagon.

Ovaj sjajni čečenski borac svojim je stilom i talentom stekao veliki broj štovatelje, a i dogurao je do eventualno jedne pobjede od napada na UFC-ovu titulu perolake kategorije.

Šest nastupa - šest pobjeda

Ključnu pobjedu prema tome ostvario je u studenom 2019. godine na UFC-ovoj priredbi u Moskvi, gdje je savladao Calvina Kattara. Bila mu je to šesta pobjeda u šest nastupa u Octagonu, a četiri puta je zaradio bonus za najbolju izvedbu. Nažalost, to će ostati njegova posljednja borba.

31-godišnji Zabit je putem svojih menadžera obavijestio UFC kako se odlučio umiroviti. Iako je iz Rusije posljednjih mjeseci bilo takvih insinuacija, nitko nije shvaćao ozbiljno tako nešto, odnosno teško je bilo objasniti zašto bi se netko umirovio na rubu potencijalno najveće slave i uspjeha.

No, to se dogodilo, čime se potvrdilo kako Zabit očito ima zdravstvene probleme koji ga onemogućuju oko kvalitetnog nastavka karijere, što je također prošle godine više puta spomenuto u javnosti, ali isto tako su mu se tijekom ove pauze probudili neki drugi interes.

Tako je već od ranije poznato kako je Zabit upisao školovanje na području medicine, a i prijavio se za rad u organizaciji Doktori svijeta (Doctors of the world).

Velika je šteta da svijet borilačkog sporta ostaje bez jednog sjajnog sportaša i borca, ali čini se kako će nastaviti istom pridonositi tamo gdje mu je puno potrebnije. I zato mu svaka čast.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider