FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
SVI U NEVJERICI

Navijači zgroženi sudačkom odlukom na velikom boksačkom spektaklu: ''Ljudi su vidjeli što se dogodilo''

Devin Haney ostao je boksački prvak pobjedom protiv Vasilija Lomačenka.

Galerija Devin Haney Devin Haney i Vasilij Lomačenko Devin Haney Vasilij Lomačenko

Boks je još jednom dobio sjajnu reklamu i antireklamu u istom meču. Devin Haney, dosad neporaženi prvak u lakoj kategoriji, obranio je svoj ujedinjeni naslov (WBC, WBO, IBF i WBO) protiv sjajnog Ukrajinca Vasilija Lomačenka.

Mladi 24-godišnji Amerikanac ostao je tako najmlađi prvak u boksu koji drži ujedinjene titule u nekoj kategoriji, dok je legendarni Loma ostao možda bez posljednje šanse da uzme pojas prvaka, i to godinu dana nakon što se nakratko ostavio boksa i pridružio ukrajinskim braniteljima u okolici rodne Odese.

U Las Vegasu zviždali pobjedi Amerikanca

Nakon meča u 12 rundi oba su boksača podignula ruke u znak pobjede, ali suci su jednoglasnom odlukom pobjedu dali Amerikancu. Iako je borba održana u Las Vegasu, većina dvorane je poludjela nakon sudačke odluke, a jednako su reagirali milijuni pred malim ekranima.

Bio je to definitivno najteži meč u Haneyjevoj karijeri, a suci su procijenili kako je prvak dovoljno dobro boksao kako bi četiri pojasa ostala u njegovim rukama.

Devin Haney i Vasilij Lomačenko Devin Haney i Vasilij Lomačenko (Foto: Afp)

Lomačenku je ovo bio tek treći poraz u karijeri i za mnoge je prava šteta što jedan od najtalentiranijih boksača svoje generacije nije okrunio karijeru punim plijenom.

Loma je ostavio sjajan dojam, naročito u posljednjim rundama, zbog čega su mnogi pomislili kako će borba otići na njegovu stranu u sudačkim karticama.

''Ne želim govoriti o odluci sudaca. Svi su vidjeli što se danas dogodilo. Mislio sam da je bolji borac. On je dobar, tvrd boksač, ali nije pound for pound borac. Mislim da sam pokazao kako i dalje pripadam boksu. U dobroj sam formi i vidimo se uskoro. Sad se želim vratiti kući i poduprijeti moju domovinu i Ukrajinsku ortodoksnu Crkvu'', poručio je Lomačenko.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider