FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
U PRITVORU JE

Nasljednik Floyda Mayweathera još jednom uhićen zbog obiteljskog nasilja

U novim problemima sa zakonom našao se neporaženi svjetski boksački prvak Gervonta Davis.

Gervonta Davis (Foto: Afp)

Neupitno je kako je 28-godišnji Gervonta Davis (27-0, 25 KO) trenutačno jedan od najboljih boksača svijeta i sportaš koji oduševljava svojim nastupima unutar ringa.

Ipak, ono što se u njegovu životu događa izvan konopaca podosta je drugačije. Zapravo, Gervonta Davis očito nije niti približno dobar čovjek koliko je dobar boksač. Tome svjedoči niz problema sa zakonom, kojem je pridodano ovotjedno novo uhićenje.

Trenutačno je u pritvoru

Kako obavještava najpoznatiji svjetski boksački insajder, Mike Coppinger s ESPN-a, Gervonta Davis jučer je uhićen na Floridi te je zadržan u pritvoru. Razlog tome je obiteljsko nasilje uz uzrokovanje tjelesnih ozljeda.

Više informacija od samog razloga uhićenja nije poznato. Ali, kao što je navedeno, ovo više nikoga ne čudi jer je Davis već postao redovnim sudionikom ovakvih vijesti. Pred sud bi trebao izaći danas u 8 sati ujutro po američkom vremenu (14 sati kod nas).

Davis inače ispred sebe ima dva ugovorena meča. Prvi bi trebao odraditi već 7. siječnja, kad će vratiti WBA regular titulu lake kategorije protiv Hectora Garcije.

Duga povijest problema sa zakonom

Ono puno veće trebalo bi mu uslijediti 15. travnja, za kada je dogovoren meč protiv također neporaženog Ryana Garcije, a za taj se okršaj vjeruje kako će dostići milijunsku prodaju prijenosa.

Što se tiče Davisovih ranijih problema sa zakonom, prvi se dogodio u rujnu 2017. godine, kad je napao svojeg prijatelja i udario ga šakom s leđa. Prijatelj je tijekom suđenja povukao tužbu. Godinu dana kasnije ponovno je uhićen zbog nanošenja fizičkih ozljeda, a prvi slučaj iz trenutačne kategorije datira na veljaču 2020. godine.

Gervonta je tada priveden zbog fizičkog napada na bivšu djevojku te su tim putem čak i kamere na NBA utakmici snimile kako je grubo hvata za ovratnik i odvodi u posebnu prostoriju, u kojoj se, prema njezinim izjavama, nasilje dogodilo.

I tada je prošao bez zakonskih posljedica, nakon promjene iskaza, a posljednje kršenje zakona datira na studeni 2020. godine, kad je prošao svojim Lamborghinijem kroz crveno svjetlo na semaforu pa udario u vozilo unutar kojeg se nalazilo četvero ljudi te su svi hospitalizirani.

Za to je uhićen u ožujku prošle godine, a suđenje, koje bi mu moglo donijeti zatvorsku kaznu, i dalje traje.

Tako da je ovo sve samo još jedan dodatak na velik broj prekršaja, za koje još uvijek nije kažnjen. Svima je jasno zašto, kao što je i svima jasno kako bi sa sličnim prošao netko tko nema njegov status, veze i bogatstvo.

Davis je inače proizvod najbogatijeg i najuspješnijeg boksača u povijesti, Floyda Mayweathera Jr., te u javnosti gotovo da oponaša njegov modus operandi. No, za razliku od Davisa, Floyd je zakonske probleme većinom uspješno izbjegavao.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider