FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
"POSTAO SAM STAR I MEKAN"

Nakon srcedrapajuće scene u kavezu predsjednik UFC-a financijski nagradio oba borca

Dvojica UFC-ovih veterana odradili su na prošloj priredbi sjajnu borbu, nakon koje su se obojica umirovili.

Zak Cummings i Ed Herman (Foto: Profimedia)

Posljednje održani UFC Fight Night donio je jednu borbu dva veterana promocije, boraca koji su godinama svojim nastupima oduševljavali ljubitelje slobodne borbe.

To su 38-godišnji Zak Cummings (10-4 UFC) i četiri godine stariji Ed Herman (26-16, 13-12 UFC). Do pobjede je prekidom u posljednjoj minuti došao Cummings, koji se vratio u kavez za tu borbu nakon što ga dvije i pol godine nije bilo.

Odradio još jednu borbu nakon kćerine želje

Vratio se s razlogom, da se može umiroviti pred svojim sugrađanima u Kansas Cityju.

UFC UFC u 2023. godini: Raspored, rezultati, snimke borbi i prijenosi na gol.hr-u divider

Obojica su dali uistinu sve od sebe, a publika je većinu borbe bila na nogama. Ukratko, ovo su bila dva borca spremna izaći sa štitom ili na njemu. Cummings je jednostavno bio bolji, a onda je skinuo rukavice i otkrio da je to bila njegova posljednja borba. No, emocije su najviše proradile kad mu je u zagrljaj dotrčala kći.

"Nisam znao da se ikad više mogu ovdje vratiti nakon onakve ozljede, ali ova djevojčica mi je rekla da želi vidjeti svog tatu kako se bori", rekao je držeći je čvrsto u zagrljaju, a suze nije ni pokušavao suzdržati.

Odmah nakon toga izjavu je dao i Herman, koji je već prije borbe otkrio kako će to biti njegov posljednji nastup. Profesionalac je bio od 2003. godine, a u UFC je došao tri godine kasnije, kao član treće sezone Ultimate Fightera i zadržao se sve dosad. Bio je borac s najdužim UFC stažem, a sad taj status prepušta Clayu Guidi, koji se također borio na istoj priredbi.

Zasluženi bonus za obojicu

Herman je zahvalio svima, a onda je svoje rukavice stavio na pod borilišta, odmah pored Hermanovih. Uslijedila je nakon toga najdirljivija scena, dva velika ratnika u zagrljaju nakon što su posljednji put radila ono što najviše vole.

Na takvo nešto nije mogao ostati imun niti predsjednik UFC-a Dana White. On je otkrio kako je obojicu nagradio s po 50 tisuća dolara bonusa, usput im izrazivši veliko poštovanje.

"Postajem star i mekan dečki, star i mekan", otkrio je White u objašnjenju svog poteza.

Ovim borcima svaka čast za sve što su pružili. No, itekako su svjesni da je došlo vrijeme za mlađe.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider