FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
otvoren boksački centar

Veliki podstrek za hrvatski boks: Hrgović, Sep, Filipi i drugi dobili "novi dom"

Fenomenalan podstreh dobio je hrvatski boks.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Boksački centar otvoren je na zagrebačkom velesajmu i trebao bi hrvatskim talentima u ringu donijeti dimenziju više, te vrhunske uvjete. Najtraženiji među brojnim kamerama bio je Filip Hrgović, koji u rujnu planira meč u Zagrebu.

Joe Frazier iz Pogane Vlake prvi je priprijetio Filipu Hrgoviću. Nakon šaka pali su zagrljaji pa i jedna zajednička Don Kingovska fotografija prije ulaska u supermoderni boksački centar.

"Ovo je stvarno fenomenalno jer ovo i većina puno uspješnijih reprezentacija nema na raspolaganju", rekao je Filip Hrgović.

"Jako lijepo napravljeno i donosi nam jako puno, jer druge reprezentacije mogu dolaziti na pripreme. Možemo se mi svi drugi klubovi zagrebački pripremati tako da je ovo veliki korak prema naprijed", rekao je još jedan hrvatski boksački talent Toni Filipi.

I zaista izgleda svjetski. Četiri ringa, tribine, najmodernije vreće i podloga za treniranje. Koliko je ovo veliko dočarava Hrvoje Sep.

"Ono što ljudi ne znaju je da je ovo najveći boksački centar u Europi. Ne za mečeve nego za edukaciju boksača, edukaciju trenera, skupne treninge, pripreme. Najveći boksački centar u Europi i mi smo presretni što smo ga dobili".

Filip Hrgović bio je najtraženija roba među kamerama. Idući meč zakazao je za 8. lipanj u Munchenu na 10 rundi, a onda je plan okršaj u rujnu u zagrebačkoj areni.

"U punim sam pripremama i veselim se sljedećem meču i posebno se veselim meču u Zagrebu i da prvi put nastupim pred domaćom publikom i da Zagrebu pružim jedan fenomenalan boks", rekao je Hrgović.

Četiri pobjede su iza njega, a uz Saurelndovu mašineriju budućnost i ambicije su velike.

"Svakako da sam zadovoljan sa dosadašnjim razvojem no ja se neću zadovoljit sa 40-tim mjestom na svijetu, to nije sigurno moj cilj. Moj cilj je biti najbolji", rekao je Hrga.

"Čak bi rekao da idućih nekoliko mečeva će biti predvidiljivi. Ne zato što će protivnici biti loši nego je on jako dobar. On ima predispoziciju već danas boksati velike mečeve, ali mora proći taj nekakav put", rekao je bivši izazivač za titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Željko Mavrović.

A put do šampiona Željko zna, i uz dužno poštovanje vrhunskim uvjetima, taj put kreće iz podruma.

"Za nekakav početak nije loše početi u nekoj garaži ili šupi i jednom kad dođeš ovdje da si zahvalan i da znaš odakle si došao i da onda znaš cijeniti što je ovdje stvoreno", zaključio je Mavrović.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider