FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
zato ima najbolji tim

Legenda UFC-a Anderson Silva ukazao Miočiću put do pobjede: Trenutak za povijest!

Stipe Miočić dobro je pročitao Daniela Cormiera i pravovremenom primjenom taktike vratio je pojas UFC prvaka.

Galerija Miočić protiv Cormiera (Foto: AFP) Stipe Miočić (Foto: AFP) Daniel Cormier i Stipe Miočić (Foto: AFP) +2 Daniel Cormier i Stipe Miočić (Foto: AFP)

Stipe Miočić vratio je pojas UFC prvaka u teškoj kategoriji i to na vjerojatno najspektakularniji mogući način. Gubio je i bio slabiji borac pune tri runde, a onda je promjenom taktike probio obranu Daniela Cormiera i nokautom mu nanio prvi poraz u karijeri u teškoj kategoriji.

Drugo pitanje na konferenciji za novinare nakon meča bilo je vezano upravo za tu promjenu taktike, odnosno žestoke napade udarcima u tijelo, točnije jetru.

"Razgovarao sam s trenerom sredinom tjedna o tome. Konstatirali smo da drži ruke jako visoko kada koristi boksačke tehnike. Gledali smo njegovu borbu protiv Andersona Silve na UFC-u 200. Silva ga je nogom udario u taj dio i izgledao je ranjivo. Pa smo odlučili da ćemo okušati tu taktiku", otkrio je Stipe.

two-days-notice Silva delivers a brutal body kick to Cormier's liver that visibly hurts from r/MMA

Daniel Cormier slavio je u tom meču protiv Andersona Silve jednoglasnom sudačkom odlukom, no Miočić i njegov tim uspjeli su iz tog meča iskopati detalj koji mu je vratio naslov prvaka svijeta.

U nastavku pogledajte taj detalj i identično mjesto na tijelu Daniela Cormiera nakon čega se bivši prvak stisnuo i na trenutak zastao. Dovoljno za Stipu da direktima završi Cormiera.

"Trener mi je rekao da više koristim tu desnu ruku. Poslušao sam ga", komentirao je još novi-stari UFC prvak.

UFC (Foto: AFP) Objavljene zarade na UFC 241, Miočić uzeo najviše, ali to nije ni blizu sve divider

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider