FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
S grbom na ramenu

Nevjerojatan povratak u 53. godini: "Hrvatska senzacija" izlazi iz mirovine za borbu s velikanom!

Više od desetljeća je prošlo otkako se umirovio, ali sad se odlučio vratiti. Doduše, vjerojatno za samo jednu borbu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gotovo 12 godina prošlo je otkako je Pat Miletich odradio svoju posljednju borbu u karijeri i otišao u mirovinu, ali sad se vraća.

Vijest je to koja je odjeknula među pratiteljima borilačkih sportova, a Fightsite piše kako ju je potvrdio Miletichev dugogodišnji promotor i menadžer Monte Cox.

Pat tetovirao hrvatski grb

Miletich je porijeklom Hrvat, rođen je 9. ožujka 1968. u gradu Davenportu, u američkoj saveznoj državi Iowi. Svoju privrženost Hrvatskoj svojedobno je demonstrirao tetoviranjem grba naše domovine na lijevu ruku.

Bio je jedan od pionira MMA borbe te je postao prvi prvak UFC-a u velter kategoriji i taj naslov je držao dvije i pol godine, obranivši ga u tom periodu četiri puta. U međuvremenu je postao član Kuće slavnih UFC-a i osnovao svoju MMA akademiju Miletich Fighting Systems u kojoj je podučavao brojne poznate borce.

Nadimak mu je Hrvatska senzacija pa su ga uoči ulazaka u ring ili kavez najavljivali kao Pat "The Croatian Sensation" Miletich.

Suparnik mu ima 57 godina, od čega je 16 i pol proveo u zatvoru

Posljednju borbu odradio je u prosincu 2008. kada je pobijedio Thomasa Dennyja i povukao se, ali sad se vraća i to ne u MMA već u - kickbox. Protivnik će mu biti Michael Nunn, bivši svjetski boksački prvak u srednjoj i supersrednjoj kategoriji, koji je još stariji od Mileticha i danas ima 57 godina, a riječ je također o legendi borilačkih sportova.

Još tamo 1988. postao je svjetski prvak u srednjoj kategoriji po IBF verziji, a četiri godine potom uzeo je i WBA naslov u super srednjoj. Boksačku karijeru zaključio je 2002. godine i omjer mu je bio 58 pobjeda i samo četiri poraza. Nažalost, iste te godine uhićen je nakon što je uhvaćen kako kupuje kilogram kokaina za što je osuđen na 24 godine, ali je prošle godine pušten zbog dobrog vladanja. Iza rešetaka je ukupno proveo 16 i pol godinea.

Plan je da se Miletich i Nunn sastanu čim završi pandemija koronavirusa, otkrio je to Patov menadžer Monte Cox.

"Bit će to nevjerojatan meč koji će sigurno privući publiku. Očekujem da bi se moglo pojaviti više od sedam tisuća gledatelja jer obojica su najbolji u svom području", izjavio je Cox tijekom gostovanja u jednom podcastu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider