FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
FENOMENALNO!

Mariela Šteko ima 16 godina, u Njemačkoj radi kao model, a danas je postala europska prvakinja u boksu

Mariela Šteko postala je europska boksačka prvakinja u konkurenciji mlađih seniorski, na prvenstvu koje danas završava u Erevanu.

Pobjeda Mariele Šteko (Foto: screenshot (YouTube))

Hrvatska ponovno ima jednu izuzetnu sportsku priču, ovog puta malo neobičniju od ostalih. Njezina je autorica Mariela Šteko, 16-godišnja boksačica iz Münchena.

Tek izašla iz juniorki i odmah zlato

Ona je danas u Erevanu osvojila europsko zlato na prvenstvu za mlađe seniorke (djevojke rođene 2005. i ranije) natjecanju kojem je tek prvi put pristupila, nakon što je isti rezultat ostvarila jesenas kao juniorka. U konkurenciji čak i dvije godine starijih djevojaka otišla je do kraja.

Nakon što je u polufinalu savladala aktualnu prvakinju za mlađe seniorske, Šteko je u vrlo neizvjesnom finalu bila bolja i od Poljakinje Aleksandre Jankowiak. Bilo je to potpuno izjednačen meč, presudile su nijanse, posebno u odlučujućoj trećoj rundi, koja je Marieli donijela titulu.

Hrvatska boksačica iskoristila je svoju prednost u visini te na račun odlične selekcije udaraca pogodila više toga i ostavila bolji dojam. Na kraju je slavila podijeljenom sudačkom odlukom 3:2, koju su potvrdila i dva člana posebne komisije, za ovo prvenstvo uvedena u slučaju neizvjesnih sudačkih bodovanja.

Mariela za Hrvatsku nastupa tek od prošle godine, kao i njezina mlađa sestra Valeria, a radi se o kćerima bivšeg boksača te automatski i njihova trenera Mladena Šteke, koji je prije više godina došao iz Tomislavgrada te u Münchenu otvorio klub, odnosno akademiju borilačkog sporta.

Za prelazak iz njemačkog u hrvatski savez nije im se bilo teško dogovoriti.

Zanimljivo je kako su Mariela i Valeria ranije bile prvakinje i u kickboxingu, što samo potvrđuje kako posjeduju onaj potrebni gen za borilački sport.

Mariela je vrlo talentirana boksačica, ali i jako svestrana djevojka, koja između ostalog i profesionalno radi kao model. Visoka je 180 centimetara te građena sjajno za ženski boks i od nje se u budućnosti očekuju veliki rezultati.

Dva zlata u tek nešto više od pola godine dokaz su ogromnog talenta i potencijala za sjajne rezultate na natjecanjima u nadolazećim godinama.

Hrvatska bi u Erevanu danas mogla do još jednog zlata jer će se za svoje, u finalu muške superteške kategorije, u poslijepodnevnim satima boriti Lovro Pavčec.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider