FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Njegova posljednja borba?

Nije Cro Cop, ali bavi se politikom: Boksačka superzvijezda vraća se u ring nakon dvije godine

Sjajni boksač osvojio je naslove svjetskog prvaka u osam različitih kategorija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Filipinska boksačka zvijezda 42-godišnji Manny Pacquiao vraća se u ring nakon dvogodišnje pauze, u meču kojim će 24. kolovoza u Las Vegasu pokušati uzeti WBC i IBF pojaseve u velter kategoriji od Amerikanca Errola Spencea.

"Volim izazivati ​​najbolje", rekao je Pacquaio koji je to objavio na svom Twitteru u petak, dodajući da bi ova borba "mogla biti njegova posljednja".

Filipinac je zadnji put boksao u srpnju 2019. godine kada je pobijedio Keitha Thurmana i osvojio WBA pojas u poluteškoj kategoriji.

No, budući da ga kasnije nije obranio, dotična Federacija oduzela mu je krajem siječnja ovu titulu koja sada pripada Kubancu Yordenisu Ugasu.

Najavio da želi borbu protic McGregora

"Pac-Man", koji je u početku najavio da želi borbu protiv irske superzvijezde mješovitih borilačkih vještina (MMA) Conora McGregora, pokušao je dogovoriti meč protiv Amerikanca Ryana Garcije, a bio je u pregovorima s Terenceom Crawfordom, WBO prvakom u poluteškoj kategoriji.

No na kraju je dogovorio borbu protiv 31-godišnjeg Spencea koji je pobijedio u 27 borbi (uključujući 21 nokautom). Titulu WBC-a dodao je svom rekordu svladavši Shawna Portera u rujnu 2019., a u prosincu 2020. zadržao ga je u borbi protiv Dannyja Garcije.

Svjetski prvak u osam različitih kategorija, od muhe do super-veltera, Pacquiao (62 pobjede, 7 poraza, 2 remija) uspio je nekoliko godina voditi političku karijeru na Filipinima, gdje je izabran za senatora, nastavljajući unatoč tome boksati na najvišoj razini.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider