FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
borba za naslov

Još jedan veliki povratak: Manny Pacquiao prekida mirovinu!

U borilačkim sportovima odlazak u mirovinu je prilično relativan pojam.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kada je riječ o borcima, rijetki su oni koji su se oprostili od sporta a da se nisu barem jednom vratili u ring. Takav je slučaj i s legendarnim filipinskim boksačem Mannyjem Pacquiaom, koji je nedavno izabran za senatora na Filipinima.

On je potvrdio kako izlazi iz sportske mirovine da bi se ponovno borio i to u studenom protiv prvaka u velter kategoriji po WBO verziji Amerikanca Jessieja Vargasa.

Osmostruki svjetski prvak, 37-godišnji Pacquaio je u sportsku mirovinu otišao u travnju nakon borbe protiv Amerikanca Timothyja Bradleyja kada se odlučio posvetiti politici.

"Da, bit će borbe. Pristao sam na borbu 5. studenog protiv prvaka u velter kategoriji po WBO verziji Jessieja Vargasa", izjavio je filipinski boksač.

"Boks je moja strast. Nedostaje mi boravak u dvorani i u ringu", dodao je.

Iako član Predstavničkog doma, u svibnju je izabran u Senat, ali čak i prije toga dao je naslutiti da će se možda vratiti u ring.

"Boks je glavni izvor mojih prihoda. Ne mogu računati samo na plaću dužnosnika", kazao je objašnjavajući kako pomaže obitelji svoje supruge i svojoj obitelji.

Vargas (27) je naslov po verziji WBO osvojio 5. ožujka u Washingtonu gdje je slavio protiv Sadama Alija. Amerikanac meksičkog podrijetla upisao je do sada 27 pobjeda od čega je deset nokautom te jedan poraz.

"Pac-Man", što je Pacquaiov nadimak, u karijeri je ostvario 58 pobjeda, od čega je 38 nokautom, te upisao šest poraza i dva neodlučena rezultata.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider