FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
IMAMO NOVOG TOP BOKSAČA

Luka Plantić posljednjom pobjedom ušao među Top 50 najboljih profesionalaca svoje kategorije

Nakon samo tri meča uspio je Luka Plantić ući u profesionalnu elitu super srednje kategorije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Proteklog vikenda u Solinu je održana boksačka priredba u čijoj je glavnoj ulozi bio Luka Plantić. Prošlogodišnji hrvatski olimpijac iz Tokija te ovogodišnji brončani u europskog amaterskog prvenstva imao je ispred sebe svoj do sada najvažniji profesionalni meč. I to tek u trećem nastupu profesionalne karijere.

25-godišnji hrvatski boksač super srednje kategorije imao je protiv sebe Ryna Liebenberga, boksača iz Južnoafričke Republike, bivšeg nositelja WBC silver pojasa. Vrlo je to zahtjevan protivnik za tek treći profesionalni meč, no potvrdio je Luka kako nema što čekati s takvim ispitima.

Nokaut u četvrtoj rundi za veliki skok

Slavio je nokautom u četvrtoj rundi meča, kad je 38-godišnjeg protivnika onemogućio za nastavak borbe, nakon što mu je od prve sekunde nametnuo svoj stil boksa, koji se svodi na žestoki pritisak i veliki broj plasiranih udaraca. To je nešto na što Liebenger ipak nije bio spreman, tako da je gotovo od samog početka ovaj meč za njega predstavljao preživljavanje. 

Whyte i Fury Tyson Fury ponudio Joshui boksački spektakl bez kojeg ne ide u mirovinu, stigao mu kratak odgovor divider

Plantić je tako upisao važnu pobjedu, a koliko je zapravo velika se najbolje vidi na Boxrec ljestvici. Naime, pobjeda nad boksačem Liebenbergovog statusa toliko je vrijedna da je Luka skočio na 50. mjesto ljestvice boksača super srednje kategorije (do 76 kilograma). Od njih ukupno 1396 registriranih profesionalaca. I to je sjajan uspjeh.

Odlazak u profesionalce je prava odluka

Naš boksač tako sad ima priliku već u četvrtom profesionalnom ispitu ugovoriti jaki meč koji bi mu pomogao pri dodatnom usponu prema vrhu.

To zapravo ne treba čuditi, posebno jer je odlazak u profesionalce bio prava stvar za Luku. Njegov boksački stil ono je što publiku privlači na mečeve, a istovremeno i nešto što suci amaterskog boksa ne vole vidjeti. I to ga je na nekim velikim natjecanjima koštalo nekih pobjeda koje je vjerojatno zaslužio.

Tako da je spojio ugodno s korisnim i već sada pokazuje potencijal napraviti velike stvari.

Hrvatska ima još jednog Top 100 boksača velikog potencijala i to je sjajna stvar!

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider