FIGHT!
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
FIGHT!
nevjerojatnih pet borbi

VIDEO: Usman brutalno nokautirao Masvidala, pet nevjerojatnih završetaka u jednoj od najboljih UFC večeri u povijesti!

U Jacksnovilleu je održan jedan od najboljih UFC evenata u povijesti.

Snimku UFC 261 eventa gledajte večeras na Novoj TV

U Jacksonvilleu na Floridi održan je jedan od najboljih UFC evenata u povijesti. Bio je to za navijače povratnički event jer su se borci po prvi puta nakon više od godine dana u SAD-u borili pred punim tribinama. Nakon što je Florida ukinula zabranu okupljanja dvorana je rasprodana za svega četiri minute.

UFC 261 odvijao se kao da mu je scenarij pisao sam Dana White. Navijači su bili nabrijani, a dobili su i više nego što su očekivali. Vidjeli smo pet nevjerojatnih borbi u glavnom programu od kojih niti jedna nije otišla duže od početka druge runde.

Sve je šokirao onaj lom noge Weidmana, no ono što smo vidjeli kasnije uspjelo je zasjeniti i taj grozan trenutak.

Usman brutalno pogodio Masvidala i dokazao da je najbolji

U glavnoj borbi večeri Kamaru Usman je obranio pojas protiv Jorgea Masvidala. Bio je to brutalan nokaut na startu druge runde kojim je Nigerijac ugasio svjetlo Madvidalu iza kojeg je stajala većina dvorane. Desni direkt sijevnuo je savršeno i zaključio ovu jednako savršenu večer.

Bila je to nevjerojatna 14. pobjeda Usmana u UFC-u, druga protiv Masvidala u samo deset mjeseci. Usman je bio žestok, uvjerljiv, najbolji u velter kategoriji bez ikakve konkurencije.

''Jacksnoville, rekli ste da želite nasilje, nema na čemu. Hvala Jorgeu, učinio si me nervoznim, morao sam izvesti nešto ovakvo. Postajem sve bolji i bolji. Trener mi je rekao da se držim osnova. Ja sam najbolji ''pound for pound'' borac današnjice'', rekao je Usman poslije borbe.

Sve je to pratio Colby Covington koji će vjerojatno ubrzo dočekati svoj revanš, ali protiv ovakvog Usmana nitko nema šanse.

''Ovo boli. Nikad nisam bio nokautiran u mojih 50 profesionalnih mečeva. Usman mi je pokazao ono što nije u prvoj borbi, tu snagu. Ovo se dogodi kad ste previše samouvjereni'', rekao je tužni Jorge pred svojim navijačima.

Čudesan high-kick Namajunas

Rose Namajunas nova je prvakinja u slamka kategoriji. Amerikanka je čudesnim high-kickom nokautirala Zhang Weili nakon što je Kineskinja slavila u 21 pobjedi u nizu. 

Namajunas je nakon borbe bila u suzama jer malo tko je, pa i ona sama, očekivao ovakav kraj meča u prvoj minuti. Njen high-kick uklopio se sjajno u jedan od najboljih UFC evenata u povijesti i vrijedi ga vidjeti više puta.

Čudesan high-kick Namajunas

Prva je u obranu svog pojasa krenula čudesna Valentina Ševčenko. Runda i pol, toliko joj je trebalo da pobijedi Brazilku Jessicu Andrade koja nije imala nikakve šanse protiv Kirgistanke.

Čak sedam puta ju je bacila na pod i onda u jednom tom rušenju uspjela doći u poziciju tzv. raspela u kojoj je laktovima nanijela toliko štete Brazilki da je sudac morao prekinuti meč. Bila je to njena peta obrana pojasa u muha kategoriji u kojoj stvarno nema konkurenciju.

Ševčenko riješila i Andrade

Weidmanov horor

Chris Weidman je doživio horor ozljedu u borbi protiv Uriaha Halla u srednjoj kategoriji. U prvom udarcu u meču pukla mu je potkoljenica nakon što je low-kickom pokušao pogoditi Halla koji je postavio obranu.

Bio je to šokantan kraj meča koji praktički nije ni počeo. Hall nije slavio pobjedu i ponio se kao gospodin jer ovakve ozljede su uistinu stravične. Meč je trajao samo 17 sekundi. Upozoravamo gledatelje da je prizor strašan te da ne gledaju oni slabijeg želuca.

Stravičan lom noge Weidmana (uznemirujući sadržaj)

Smith preciznim udarcem neutralizirao Crutea

Glavni program UFC 261 otvoren je pravim vatrometom u poluteškoj kategoriji. Anthony Smith je slavio protiv Australca Jimmyja Crutea nakon što je sudac prekinuo borbu nakon kraja prve runde.

Smith je slavio tehničkim nokautom (prekid liječnika) u sjajnoj predstavi nakon jednog ubojitog i preciznog low-kicka u Cruteovu nogu. Pogodio ga je točno u živac zbog čega je Cruteova noga utrnula. Kad se vratio nakon pauze poslije prve runde, sudac je odlučio kako je to kraj jer Australac nije mogao stajati na njoj.

Mladi Crute je tako zaustavljen u svom naletu, a iskusni Smith je najavio novi povratak u sam vrh poluteške kategorije.

Smith pogodio Crutea točno u živac

UFC 261, glavni program:

Kamaru Usman pobijedio Jorgea Masvidala - nokaut

Rose Namajunas pobijedila Zhang Weili - nokaut

Valentina Ševčenko pobijedila Jessicu Andrade - tehnički nokaut

Uriah Hall pobijedio Chris Weidman - tehnički nokaut (ozljeda)

Anthony Smith pobijedio Jima Crutea - tehnički nokaut (prekid liječnika)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider