FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
prisjetio se anegdote

Pijetraj o Cikatiću za Dnevnik Nove TV: "Ako izuzmemo Matu Parlova, najveći borac"

Legendarni kickboksač Branko Cikatić umro je u 66. godini. Bio je prva hrvatska kickboksačka zvijezda u vrijeme kad je taj sport bio na vrhuncu popularnosti.

Branko Cikatić, legendarni majstor borilačkih vještina, izgubio je najvažniju bitku i zauvijek utonuo u san. Tigar, kako su Cikatića zvali svi, bio je prvi pobjednik Grand Prix turnira tada slavne organizacije K-1, 1993. godine, na kojem je nokautirao i slavnog Ernesta Hoosta. Za taj ga je turnir, između ostalih, pripremao i Leonard Pijetraj.

''Bio je veliki udarač, bio je vrlo hrabar i bio je veliki fanatik borilačkih sportova. Za mene, poslije Mate Parlova, odnosno ako izuzmemo boks, sigurno najveći borac svih vremena'', rekao je.

gol expired Trenutak u kojem je Hrvatski Tigar ušao u legendu: Kako je brutalno uspavao Gospodina Savršenog i ispisao povijest divider

Hrvatski Tigar se borio protiv najjačih boraca svijeta i svi koji su se divili ovom sportu, divili su se zapravo njemu i htjeli su postati Cikatić.

Do posljednjih trenutaka uz njega je bio i Mario Franić, njegov veliki prijatelj i prvi čovjek Hrvatskog saveza tajlandskog boksa.

gol expired Tuga u svijetu borilačkog sporta: Preminuo Branko Cikatić, prvi pobjednik turnira K-1 Grand Prix divider

''To je legenda koja nikad neće umrijeti. I ostat će uvijek s nama. Čovjek koji je u najtežim trenucima za Hrvatsku bio jedan od promotora Hrvatske u svijetu i koji je ostavio veliki trag'', rekao je.

Ovaj sjajni majstor borilačkih vještina preminuo je nakon duge i teške bolesti u 66. godini života, u svom solinskom domu , u krugu obitelji, supruge Ivane i djece Maje, Lucije i Brune.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider