FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
kakva borba

Legendarni Minotauro odao najveće moguće priznanje Cro Copu

Antonio Rodrigo Nogueira, poznatiji kao ''Minotauro'' izdvojio je borbu s Cro Copom kao najtežu u karijeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fedor, Minotauro, Mirko, Wand…to su legende mitskog Pridea s početka novog milenija. Na samom kraju 2016. dvojica ulaze u ring. Cro Cop i Wanderlei Silva borit će se treći put i to na njihovom najdražem mjestu, u Saitama Super Areni 29. prosinca u četvrtfinalu Rizin World Grand-Prixa.

Prije 13 godina Mirko se borio s drugom brazilskom MMA legendom – Minotaurom. Prošle se godine ovaj čudesni 40-godišnji bivši borac umirovio s 40 godina nakon tri poraza u nizu u UFC-u, no i dalje je velika zvijezda američke organizacije.

Na UFC eventu u australskom Melbourneu Nogueira je odgovarao na pitanja navijača, a kada je stiglo ono o najtežoj pobjedi u karijeri MInotauro je rekao:

''Borba s Cro Copom 2003. Mlatio me cijelu prvu rundu (smijeh). Pogledao sam trenera, a on je rekao 'čovječe, nemoj izgubiti ovu borbu'. Poslao me u nokdaun, ali je bio kraj runde pa nas je sudac rastavio. Sjedio sam ispred njega, a on je sa svojim timom slavio kao da su već dobili borbu. No onda sam u drugoj rundi pobijedio'', prenosi njegove riječi Fightsite.

Bile su to borbe koje hrvatski navijači nikad neće zaboraviti. Nogueira je uspio na kraju izvući polugu na Mirkovoj ruci iako je u prvoj rundi Cro Cop bio na sekundu do nokauta. Dvije godine nakon toga hrvatski je borac poražen tijesno i od Fedora, a onda je 2006. sijevnuo onaj legendarni high-kick u glavu Wanderleija Silve za naslov pobjednika World Grand-Prixa.

I kad se sjetimo svih tih okršaja u Japanu, teško je ostati ravnodušan prema još jednom takvom u Saitama Areni – Cro Cop protiv Silve, 29. prosinca!


Antonio Rodrigo Nogueira vs. Mirko Filipovic by emrah-bir

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider