FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
očekivao se netko drugi

Veliki Fedor razočarao borilački svijet odabirom protivnika za spektakl u Moskvi

Fedor Emelianenko odabrao je svog sljedećeg protivnika i pomalo razočarao borilačke fanove.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U Moskvi će se nakon dvije godine ponovo u borilački kavez Bellatora spustiti nekoć najbolji MMA borac svijeta, Fedor Emelianenko. Dogodit će se to 23. listopada, a protivnik će mu biti Timothy Johnson.

Ime je to koje je razočaralo borilačke fanove koji su očekivali jedno od velikih imena koja su se nudila danas 44-godišnjem Fedoru. Alistair Overeem i Junior dos Satnos su se spominjali kao moguće akvizicije Bellatora za spektakl, a Fabricio Werdum je i sam nudio Rusu revanš.

No ovaj ga očito nije prihvatio i izabrao je široj javnosti malo poznato ime. Timothy Johnson je bivši UFc borac, a u Bellatoru je umalo stigao do privremenog naslova prije manje od mjesec dana kada ga je odlukom sudaca ipak svladao Valentin Moldavsky.

Prošle je godine Johnson nanizao tri pobjede protiv Fortunea, Mitrionea te na kraju Chiecka Konga.

Fedor je pak prije godinu i pol dana pobijedio Quintona Jacksona u Japanu, a prije toga je od Ryana Badera izgubio u finalu Bellatorova Grand Prixa.

Jasno je kako je Fedorovo vrijeme prošlo još prije desetak godina te kako se nikad nije snašao u Americi gdje se nakon Pridea premjestila krema MMA boraca.

Nekima će uvijek ostati najveći svih vremena dok drugi smatraju kako taj status nije zaslužio brojnim porazima koji su se dogodili prije desetak godina dolaskom u Strikeforce.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider