FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
IZBORIO NAPAD NA TITULU

VIDEO Khamzat Chimaev upisao najveću pobjedu karijere, Kamaru Usman pružio itekako ozbiljan otpor

Nakon tri runde vrlo zanimljive borbe, suci su proglasili Khamzata Chimaeva pobjednuikom borbe protiv Kamarua Usmana.

Khamzat Chimaev opravdao je status favorita te je sudačkom odlukom savladao Kamaru Usmana, bivšeg prvaka velter kategorije, koji je borbu prihvatio prije samo desetak dana.

Chimaev vrhunski otvorio borbu

Khamzat je od prvog trenutka borbe krenuo na rušenje. Usman ga brani, ali uzeo mu je Chimaev leđa i ipak ga krajem prve minute odveo na pod. Dolazi mu na leđa, zatvara poziciju i kreće s udarcima na koje Usman nije uspijevao prvobitno odgovoriti. Ipak, izvukao se iz najteže pozicije, no ne i zahvata Chimaeva, koji je apsolutno dominirao sve do kraja runde.

Druga runda krenula je razmjenama na nogama, bez pretežne prednosti za bilo kojeg borca. I potrajalo je to, svako malo je jedan pa drugi pokušao prednjim korakom napraviti nešto više, no bez rezultata. Prvi ozbiljniji udarac pogodio je Usman pred izlazak iz četvrte minute, no i on je bio pojedinačan. Khamzat je tražio udarac nogama, ali bez uspjeha, da bi 40 sekundi prije kraja ušao u Usmana te upisao rušenje. Ipak, iz donje pozicije nije napravio ništa, no svakako je sucima dao na razmišljanje.

Usman se vratio, ali nije napravio dovoljno

Khamzat je odmah na početku treće runde krenuo na rušenje, no bez uspjeha, Usman je to pročitao i izmaknuo se. Otvorila se malo borba, gdje je Usman postajao sve agresivniji. Unatoč što je prihvatio borbu prije desetak dana, ostavio je dojam kako je kondicijski puno spremniji. Počeo je sve više ulaziti u boksačke tehnike i pogađati. No, sredinom runde napravio je grešku. Previše je smanjio distancu, što je Chimaev lukavo iskoristio za rušenje i dolazak u gornju poziciju.

Kontrolirao je Chiamev poziciju gotovo dvije minute, kad se Usman napokon ustao. Preostalo je još pola minute, no nedovoljno za nešto više. Napao je, obojica su pogodili nekoliko udaraca, ali ne dovoljno za bilo kakav preokret.

Dva suca presudila su 29-27 za Chimaeva, dok je jedan bodovao 28-28. Tako je čečenski borac slavio većinskom sudačkom odlukom i zaradio idući napad na titulu prvaka.

Sean Strickland protiv Khamzata Chimaeva. Pravi sukob stilova kojem se apsolutno veselimo.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider