FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
OČEKIVANI EPILOG POBJEDE

Khamzat Chimaev napravio ogroman skok na ljestvici i službeno se našao u samom vrhu

Švedski borac velter kategorije svoj je ranking popravio za čak osam pozicija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 

UFC 273 borba protiv Gilberta Burnsa predstavljala je svojevrsni ispit zrelosti za Khamzata Chimaeva, borca koji je oduševio u svoja prva četiri nastupa unutar Octagona.

Nakon što je u spomenuta četiri nastupa primio tek jedan udarac, što je zapravo nevjerojatan podatak, Chimaev je ovog puta primio puno više. Zapravo, u zbroju više nego u cijeloj dosadašnjoj karijeri. No, do pobjede sudačkom odlukom je došao, a na kraju je izjavio kako je sretan što je napokon osjetio bol i umor te kako uživa u tome.

Sad je korak do napada na titulu

Što se tiče UFC-ove ljestvice izazivača, Chimaev se prije borbe nalazio na 11. mjestu, dok je Burns bio drugi pa se uz pobjedu očekivao i veliki skok. Upravo to se i dogodilo, budući da su ljestvice danas objavljene.

27-godišnji Chimaev pomakao se čak osam pozicija prema naprijed i sad je na trećem mjestu. Novi drugi borac ljestvice je idući izazivač Leon Edwards, dok je Colby Covington ostao na prvom mjestu. Upravo se njega spominje kao vjerojatnog idućeg protivnika za Chimaeva.

Burns je pao na četvrto mjesto, čime je jednu poziciju ispred svog najboljeg prijatelja i predvodnika ovotjedne UFC priredbe, Vicentea Luquea. Šesti je Luqueov protivnik Belal Muhammad, dok Top 10 zatvaraju Stephen Thompson, Jorge Masvidal, Sean Brady i Neil Magny.

Nekih suviše značajnih promjena na ostalim ljestvicama nije bilo, a njih sve možete pogledati OVDJE.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider