FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
zasluženo

Khabib objavio fotografiju s odmora u gradu u koji hrle milijuni svake godine

Legendarni Khabib Nurmagomedov javio se s odmora koji je imao posebno značenje za njega.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je u svojstvu savjetnika odradio UFC 267 u Abu Dhabiju krajem prošlog mjeseca i pomogao svom pulenu Islamu Makhachevu da dođe do pobjede, legendarni i nikad poraženi bivši UFC prvak Khabib Nurmagomedov otišao je na odmor.

No to nije bilo kakav odmor, već njemu, kao i milijunima drugih, jako bitna stvar. Khabib se javio iz Meke, najsvetijeg muslimanskog grada koji se nalazi u Saudijskoj Arabiji. Obavio je hodočašće, tj. hadž posjetom Ćabi (ili Kabi), kockastoj građevini koja je najveće svetište islamske religije.

Khabib je obavio svoju svetu dužnost poput milijuna muslimana koji to dođu napraviti svake godine u Meki. Bio je odjeven u bijelo, što simbolizira jednakost svih vjernika islama.

Popularni bivši borac dolazi iz Dagestana, jedne od ruskih kavkaskih republika i prvi je musliman koji je osvojio UFC pojas. Također, Khabib je i najpopularniji ruski državljanin na Instagramu s više od 31 milijuna pratitelja.

Kada je kritizirao francuskog predsjednika Emmanuela Macrona zbog komentara o napadima radikalnih islamista u Francuskoj 2020. godine, Nurmagomedov je rekao:

''Mi smo muslimani, volimo proroka Muhameda više nego naše majke, očeve, djecu, supruge i sve koji su nam srcu dragi.''

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider