FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
G.O.A.T.

Kakav povratak Jonesa, odmah je preuzeo poziciju koja mu apsolutno pripada

Jon Jones od danas je prvoplasirani borac UFC-ove pound-for-pound ljestvice.

Jon Jones (Foto: Afp)

Gotovo tri godine nakon što je uklonjen s UFC-ovih rang ljestvica Jon Jones ponovno se našao na njima, i to ne na bilo koji način, nego tamo gdje bi najbolji borac svih vremena i trebao biti.

UFC UFC u 2023. godini: Raspored, rezultati, snimke borbi i prijenosi na gol.hr-u divider

Osim što je osvajanjem teškaškog naslova došao na vrh kraljevske kategorije, Jon se automatski vratio tamo gdje se nalazio prije nego što je privremeno napustio sport.

Legitimno najbolji na svijetu

Ponovno je prvi borac UFC-ove pound-for-pound ljestvice, odnosno poretka svih boraca unutar promocije. Ukratko, Jones je ponovno i službeno dobio status najboljeg borca svijeta.

S te pozicije skinuo je Alexandra Volkanovskog, koji je tu poziciju zadržao unatoč porazu od Islama Mahačeva. Mahačev je tako trenutačno treći borac ljestvice, a iza njih slijede Leon Edwards, Kamaru Usman, Israel Adesanya, Alex Pereira, Aljamain Sterling, Charles Oliveira i Brandon Moreno, koji zatvara 10 najboljih.

Jones vs. Gane VIDEO Sve borbe s UFC 285 priredbe: Pogledajte kako je Jones osvojio teškaški tron divider

UFC 285 donio je još nekoliko promjena. Shavkat Rakhmonov skočio je s devetog na šesto mjesto unutar velter kategorije, dok je šesti borac srednje postao Dricus Du Plesis. Stipe Miočić dobio je neke bodove i sad dijeli mjesto prvog izazivača teške s u nedjelju poraženim Ganeom.

UFC-ovu pound-for-pound ljestvicu i ljestvice svih kategorija možete vidjeti OVDJE.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider