FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
dva tjedna prije ep-a

Barbara Matić srebrna na Grand Slamu u Antalyji

Ovo je za Splićanku drugo ovogodišnje srebro, nakon što je do finala stigla i na Grand Slamu u Taškentu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva tjedna uoči Europskog prvenstva (Lisabon, 16. do 18. travnja) najbolja hrvatska judašica Barbara Matić (do 70 kg) nastavila je niz odličnih nastupa na IJF World Touru osvojivši u petak srebrnu medalju na Grad Slamu u turskoj Antalyji, gdje je u finalnoj borbi poražena od Nizozemke Kim Polling.

Ovo je za Splićanku drugo ovogodišnje srebro, nakon što je do finala stigla i na Grand Slamu u Taškentu.

Na otvaranju turnira Matić je išla na Tunižanku Khlifi koju je pobijedila ipponom za manje od dvije minute borbe. Isti scenarij je Splićanka upotrijebila i protiv talentirane Belgijanke Willems, a zatim je u četvrtfinalu Portorikanki Perez dala 18 sekundi više od dvije minute. Bila je to važna pobjeda jer je upravo Perez slavila u prvom međusobnom dvoboju, na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine te je Barbara imala poseban motiv.

Polufinale joj je za suparnicu donijelo Uzbekistanku Matnijazovu. Bio im je to peti međusobni okršaj, a nakon što je Uzbekistanka upisala pobjedu u prvom, davne 2009. godine, Matić je naredala tri pobjede. Splićanke je pobjednički niz nastavila i u Turskoj te je slavila ipponom za novo veliko finale.

U završnoj borbi turnira prva nositeljica Kim Polling, nastavila je s perfektnim omjerom protiv hrvatske judašice i s dva wazarija upisala petu pobjedu u isto toliko dvoboja.

Na početku drugog dana natjecanja nastupio je i Dominik Družeta (do 81 kg), kada je svladao Delpopola. Iako je Amerikanac brzo poveo wazarijem, hrvatski judaš je uporno napadao, bio puno bolji te u završnici borbe izjednačio wazarijem, a zatim u "golden scoreu" upisao ippon. Nažalost, u drugom kolu je Družeta išao na kvalitetnog domaćeg predstavnika Albayraka koji je dominirao u gardu od početka borbe te ipponom prošao dalje.

U subotu će nastupiti Karla Prodan (do 78 kg), Ivana Maranić (preko 78 kg) i Zlatko Kumrić (do 100 kg).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider