FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Javio se Miočić

VIDEO Sve je spremno za veliki povratak Jona Jonesa: Nakon dugo vremena neće biti favorit na kladionici

Jon Jones vraća se u UFC i to u tešku kategoriju, a dobrodošlicu u kraljevsku težinsku kategoriji poželjet će mu bivši prijelazni prvak Cyril Gane.

Nekoliko dana uoči UFC-a 283 zakuhalo se posljednjih dana u kraljevskoj kategoriji najpoznatije svjetske promocije slobodne borbe.

 Nakon što se nije dogovorio s vodstvom najjače organizacije slobodne borbe prvak Francis Ngannou ostao je bez pojasa prvaka. No UFC je ekspresno reagirao i ponajveći borac svih vremena Jon Jones debitirat će u teškoj kategoriji protiv Francuza Cyrila Ganea 4. ožujka.

Ngannou odbio najveći ugovor u povijesti

Obranio je titulu prvaka teške kategorije protiv sjajnog Ciryla Ganea i krenuo u otvoreni obračun s vodstvom UFC-a. Francis Ngannou, na kraju je ostao poprilično principijelan. Novi ugovor nije potpisao, iako Dana White tvrdi kako su brojke bile itekako ozbiljne.

''Ponudili smo Francisu ugovor koji bi ga učinio najskupljim teškašem u povijesti UFC-a“, priča šef UFC-a.

No fantastični Ngannou, koji ulazi u najbolje godine za teškaša, postao je UFC-ova prošlost i nažalost, kako stvari stoje, nećemo ga gledati protiv Jona Jonesa. UFC je ekspresno reagirao i Jonesu za debi u teškoj kategoriji doveo vjerojatno najtežeg mogućeg protivnika – Ciryla Ganea.

"Obojica su nevjerojatno talentirani borci. Ciryl Gane je teškaš koji se kreće kao borac srednje kategorije. Potpuno je kompletan borac. Jon Jones je borac koji je najveći svih vremena po mom mišljenju. Ne možete tražiti bolju borbu.''

White povlači ručnu kad ga pitaju za Jonesa

No White u slučaju forme Jonesa koji je nabacio 20-tak kilograma mišića, povlači ručnu. Jer je posljednju borbu imao protiv Reyesa u veljači 2020.

''Ali je pauzirao tri godine, i nije izgledao isto kada se vratio. Vidjet ćemo što će se dogoditi sa Jonom.''

S druge strane, Gane je cijelu situaciju strpljivo promatrao - čekao i dočekao.

''Svi su znali za situaciju sa Jonom i Francisom. Mi smo rekli ok… koliko dugo moramo čekati? Zato smo rekli: Hej, tu momci tu sam. Ovo je za mene odlična prilika i odluka.“

Po kladionicama Gane je favorit protiv Jonesa. Ipak, Francuz prema Jonesu emitira samo veliki respekt.

''Kada sam se krenuo baviti slobodnom borbom pratio sam svaki sport koji je dio slobodne borbe. Kada gledate borca poput Jona Jonesa, tako potkovanog i kompletnog, zato ga još više cijenim. On je najveći svih vremena. San svakog mladog borca. Borba protiv najvećeg, to je nešto ludo za mene.''

Ono što posebno veseli je aktivnost Stipe Miočića. Najuspješniji teškaški prvak UFC-a u povijesti javio se putem društvenih mreža i napisao. Pobjednik ove borbe protiv mene u srpnju? Nadamo se.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider