FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
tko će dočekati?

Revanš jedne od najboljih borbi svih vremena dobio brutalnu najavu

UFC izbacio fenomenalan promo materijal ususret velikom revanšu Alexandera Gustafssona i Jona Jonesa.

Jon Jones protiv Alexandera Gustafssona (Screenshot)

Manje od dva mjeseca dijeli nas od prave MMA poslastice u završnici 2018. godine. UFC 232 održat će se u Las Vegasu, a na njemu će se u revanšu, za titulu prvaka u poluteškoj kategoriji, ogledati povratnik Jon Jones i Šveđanin Alexander Gustafsson.

Njih dvojica već su se borili za titulu UFC prvaka u poluteškoj kategoriji i to u rujnu 2013. godine. Tada je jednoglasnom sudačkom odlukom slavio Jon Jones, no mnogi tu odluku propitkuju. Gustafsson se pokazao pokazao kao barem jednako dobar borac, no na kraju nije dobio naklonost nijednog suca.

Nakon toga Gustafsson se još jednom borio za titulu, tog puta protiv Daniela Cormiera, i ponovno nije uspio osvojiti pojas. Poražen je podijeljenom sudačkom odlukom nakon sjajnih pet rundi. Šveđanin se borio samo jednom u 2016. i 2017. godini, oba je puta slavio, da bi u 2018. mirno čekao povratak Jona Jonesa i priliku za revanš.

Jones se nakon novog slučaja dopinga dokazao pred USADA-om i smanjio prvotnu kaznu na "samo" 15 mjeseci suspenzije, koji su mu već istekli. Jones je dobio priliku za novi povratak i novo dokazivanje, i to odmah borbu za upražnjeno mjesto prvaka u poluteškoj kategoriji. Naime, UFC će oduzeti pojas Danielu Cormieru, jer je DC najavio novu obranu pojasa prvaka u teškoj kategoriji (Brock Lesnar).

Prošlog vikenda u New Yorku je održan UFC 230 event, na kojem su Jones i Gustafsson odradili konferenciju za novinare. Ujedno je izbačen i promo video koji ledi krv u venama, te dodatno otežava iščekivanje eventa na samom kraju godinu.

UFC 232 održat će se 30. prosinca u ranojutarnjim satima, a prijenos eventa bit će na GOL.hr-u, te iste večeri u snimci na Novoj TV.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider