FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
IZGLEDAO JE SJAJNO

Joe Joyce nokautirao Parkera u sjajnom meču, uzeo privremenu titulu i gotovo sigurno preskočio Hrgovića

Joe Joyce novi je privremeni boksački svjetski prvak teške kategorije prema WBO organizaciji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Centralni borilački događaj ovog vikenda bio je boksački meč između Joea Joycea i Josepha Parkera održan u Manchesteru, s velikim ulogom koji je pripadao pobjedniku. Titulom privremenog (interim) svjetskog prvaka prema WBO organizaciji.

Ta titula pripala je Joyceu (15-0, 14 KO) koji je slavio nokautom u 11. rundi meča, nakon što je publika u prvih deset imala priliku vidjeti pregršt akcije i uzbuđenja, gdje je svaki boksač imao itekako puno toga za ponuditi.

Joyce došao bolji nego ikad

Joyce je ugodno iznenadio svojom kondicijom i pritiskom, što baš nije bio slučaj u njegovom do sada najvećem meču, onom u kojem je savladao Daniela Duboisa. Nije dao Parkeru prostora za kretanje na distanci, odnosno za boks kakav Novozelanđaninu odgovara.

Iako se činilo da bi ovo trebao biti meč koji će otići do sudačke odluke, Joyce je ipak uspio probiti nevjerojatno čvrstu maorsku bradu Parkera i nanijeti mu prvi poraz nokautom u karijeri. U 11. rundi pogodio je lijevi kroše tijekom izmjene udaraca na sredini ringa te je Parker pao s nogu i nije sw uspio u zadanom vremenu pribrati i vratiti se u meč.

Joyce je tako uzeo privremenu titulu WBO prvaka i apsolutno je glavni kandidat za napad na Oleksandra Usyka, kad dođe vrijeme za obavezne izazivače.

Hrgović sve dalje od skorog napada na svjetsku titulu

To znači kako je preskočio Filipa Hrgovića, koji je obavezni izazivač prema IBF-u. Za to postoji više razloga i referenci.

Joyce je Britanac pa je samim time marketabilniji. Za razliku od Hrgovića, koji je na OI u Riu osvojio broncu, on je uzeo srebro. U dosadašnjoj profesionalnoj karijeri savladao je puno respektabilnije, uspješnije i poznatije boksače nego El Animal.

Svakako i privremena WBO titula vrijedi više od statusa obaveznog izazivača IBF-a. Na kraju i ono glavno, u svom posljednjem meču odradio je sjajan, više nego impresivan nastup, dok je Hrgović protiv Zhanga došao do pobjede, ali uistinu nikoga nije impresionirao.

Osim toga, Joyce je imao ugovoren meč protiv Usyka, prije nego je došlo do otkazivanje meča Furyja i Joshue, nakon čega je Ukrajinac uskočio u meč za svjetsku titulu.

I ne treba to nikoga čuditi, 37-godišnji Joyce kao da ne stari nego svakim mečem boksa sve bolje. Fanovi boksa njegove mečeva čekaju s uzbuđenjem. Hrgović će se očito morati dodatno potruditi, a pomoći mu pri tome može i IBF, organizacijom meča za njihovu privremenu titulu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider