FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
Laku noć, Japan

VIDEO Nokaut desetljeća za pojas IBF-a: Brutalno mu "prošao" šakom kroz bradu i položio ga na tlo

Velški boksač Joe Cordina nokautirao je Kenichija Ogawu na domaćem terenu i zaradio poštovanje borilačkih fanova zbog stila kojim je to učinio.

Cordina - Ogawa (Foto: Screenshot)

Sjajni Joe Cordina jednim udarcem oborio je Keinichija Ogawu i osvojio IBF-ov pojas u super perolakoj kategoriji. To mu je prva svjetska titula u boksačkoj karijeri, a do nje je došao jednim, jedinim eksplozivnim udarcem.

Velšanin je na domaćem terenu u Cardiffu pogodio savršeno, ravno u bradu. Tajming njegove desne ruke bio je fantastičan i poslao japanskog boksača ravno na pod. Siroti čovjek se jedva pridigao, doduše trebalo mu je nekoliko pokušaja i asistencija njegovog kuta poslije tako naprasnog odlaska na počinak.

"Nokaut godine ili desetljeća"

Nije se uspio vratiti k svijesti u zadanom vremenu i poslije odbrojavanja morao je prepustiti Cordini svoj pojas. Novom prvaku je to bio deveti nokaut u 15 pobjeda njegove zasad savršene profi karijere. Na amaterskoj razini predstavljao je Veliku Britaniju na OI u Riju i uoči ove borbe bio je favorit na kladionicama.

Taj status je opravdao poslije dvije nepune runde borbe s Ogawom, kojemu je ovo tek drugi profesionalni poraz u životu, a stigao je u njegovoj prvoj obrani pojasa kojeg je uzeo lani.

"Nokaut godine ili desetljeća, nazovite ga kako želite“, rekao je oduševljeni Eddie Hearn na ovaj spektakularan potez.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider