FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
SPORTSKI POTEZ

UFC-ov prvak objavio da je ozlijeđen pa otkazao borbu i napustio titulu

Čeh Jiri Prochazka više nije UFC-ov prvak poluteške kategorije, nakon što je taj status vlastitom odlukom napustio.

Teixeira vs. Prochazka (Foto: Afp)

Veliki udarac doživio je UFC dva i pol tjedna pred svoju iduću veliku PPV priredbu. Prvak poluteške kategorije koji je to postao u lipnju, 30-godišnji Čeh Jiri Prochazka, otkrio je kako je ozlijedio rame te da ga čeka dug i težak oporavak, koji uključuje operaciju i rehabilitaciju.

Slijedom toga, napravio je ono što je on sam smatrao kao najpoštenije. Umjesto da će 10. prosinca na UFC 282 priredbi braniti titulu protiv čovjeka kojem ju je oduzeo, Glovera Teixeire, on je pojas napustio.

Napustio titulu i krenuo na oporavak

UFC je prihvatio njegovu odluku, dodavši da će se Prochazka boriti za titulu čim odluči kako je vrijeme za oporavak. No, ispred njega je sad jedna druga borba, ona za zdravlje, jer vijesti koje dolaze iz UFC-a govore da je riječ o jednom od težih ozljeda ramena koja se mogla dogoditi.

Teixeira također ne ostaje na UFC 282 priredbi, nego je UFC postavio novu borbu za titulu.

To je okršaj Magomeda Ankalaeva i Jana Blachowicza, koji je bio planiran kao sunaslovna borba priredbe. 

Fenomenalni ruski borac koji se trenutno nalazi unutar niza od devet pobjeda, dok je Blachowicz nakon gubitka pojasa upisao pobjedu nad Aleksandrom Rakićem (no, nakon ozljede austrijsko-srpskog borca).

Pobjeda Ankalaeva protiv Iona Cutelabe

UFC 282 priredbe bit će prenošena na gol.hr portalu u noći s 10. na 11. prosinca, a promocija je pripremila još jedan sjajan program. Šteta samo zbog ove ozljede Prochazke, budući da je lipanjska borba njega i Teixeira bila možda i najuzbudljivija UFC borba cijele ove godine.

Sjajnom Čehu možemo samo poželjeti brz oporavak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider