FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
OSOBNO GA JE NAPAO

Je li Islam Makhachev varao? Poznati UFC borac tvrdi da ima dokaze!

Dan Hooker tvrdi kako ima dokaze da je Islam Makhachev nakon vaganja pred UFC 284 priredbu koristio zabranjenu terapiju infuzijom.

Islam Makhachev (Foto: Profimedia)

Islam Makhachev obranio je titulu UFC prvaka lake kategorije nakon pobjede protiv Alexandera Volkanovskog, u glavnoj borbi UFC 284 priredbe održane proteklog vikenda u Melbourneu.

UFC UFC u 2023. godini: Raspored, rezultati, snimke borbi i prijenosi na gol.hr-u divider

Bila je to njegova prva obrana titule koju je osvojio sjajnom serijom pobjeda, gdje se među borcima koje je savladao nalazi i Dan Hooker, poznati i popularni novozelandski borac lake kategorije.

Infuzija je već nekoliko godina zabranjena

Nakon njihove borbe Hooker nije puno govorio protiv Islama, tek je napomenuo kako bi sve izgledalo drugačije da borbu nije prihvatio kao zamjenski borac samo mjesec dana prije održavanja.

Ipak, sad je nakon UFC 284 priredbe odabrao osobni napad, i to prozvavši Islama za varanje. Hooker smatra kako je on nakon vaganja koristio infuziju na brži oporavak od skidanja kilograma, proces koji je u UFC-u već nekoliko godina zabranjen.

"Glupan misli da može doputovati u Australiju i angažirati medicinsku sestru koja ću mu dati infuziju te da to nitko neće saznati. Pasja varalica", napisao je Hooker na Twitteru, očito pokušavajući otkriti kako ima dokaze.

Odmah nakon toga Hooker je postao agenciju USADA da reagira, a dodao je fotografiju članka koji otkriva kako korištenje infuzije rezultira dvogodišnjom suspenzijom.

Traži od svih da mu dokažu suprotno

Onda je pozvao one koji mu ne vjeruju da mu dokažu kako nije u pravu, još uvijek ne definiravši koga je zapravo prozvao.

No nakon posljednje objave više nije bilo dvojbe. Jasno je napisao da je Islam varalica.

Nažalost po njega, Hooker nije iznio nikakve dokaze, pa je teško zaključiti odakle mu pobude za ovakve napade samo dan nakon borbe kojoj je i sam prisustvovao. 

Ako ta medicinska sestra uistinu postoji i Hooker je došao do informacije tko je ona, ključna bi bila njezina izjava, a kasnije i svjedočanstvo.

Hooker je inače uskoro trebao imati borbu protiv Jalina Turnera, no otkazao ju je nakon ozljede ruke.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider