FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
PA ZAR OPET?

UFC ostao bez prvaka poluteške kategorije

Jamahal Hill više nije UFC-ov prvak poluteške kategorije, budući da se odrekao titulu nakon što je doživio tešku ozljedu.

Jamahal Hill (Foto: Profimedia)

UFC je ponovno u velikim problemima s poluteškom kategorijom. Dok su fanovi s nestrpljenjem čekali povratak Jirija Prochazke i datum njegovog okršaja s trenutnim prvakom Jamahalom Hill, tešku ozljedu doživio je Hill.

Amerikanac, koji je pojas prvaka osvojio savladavši Glovera Teixeiru na UFC 283 priredbi u siječnju, otkrio je putem svog YouTube kanala kako je doživio tešku ozljedu ahilove tetive, zbog koje će morati na dulji oporavak.

Zbog toga je napravio isto što i prvak prije njega, gore spomenuti Prochazka, odrekao se svog pojasa, u nadi da će se ponovno za njega boriti kad se vrati. 

Jamahal Hill osvojio titulu UFC prvaka

Otkrio je kako ga je upravo Prochazka motivirao na to, svojim šampionskim potezom, kojim nije htio da na bilo koji način blokira ili sputava diviziju.

Tako će UFC imati opciju što prije ugovoriti borbu za novog prvaka, iako uistinu nevjerojatno izgledaju okolnosti gdje čak dva prvaka unutar samo godinu dana napuštaju tron zbog istog razloga.

Očekuje se kako će se Prochazka prvom prilikom ponovno boriti za titulu, no jasno je da mu protivnik neće biti Hill nego netko iz poretka najboljih poluteškaša.

Sve vodi tome da bi to trebao biti Magomed Ankalaev, no ne smijemo otpisati niti opciju poljsko-češkog okršaja protiv Jana Blachowicza, ukoliko ovaj savlada Alexa Pereiru kasnije ovog mjeseca. 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider