FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
NAPAD NA TRENUTNO NAJBOLJU

Ivani Habazin slijedi najveća borba u svijetu ženskog profesionalnog boksa

Hrvatska boksačica Ivana Habazin mogla bi uskoro još jednom trenutku u napad na najveći svjetski tron.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolja hrvatska boksačica, koju sad već zapravo možemo zvati i hrvatskom boksačkom ikonom, Ivana Habazin, ponovno bi ispred sebe trebala imati ogromnu priliku.

Pobjedom koju je u listopadu ostvarila protiv Diane Prazak, Ivana je izborila status prve izazivačice za najveće svjetske titule, a to je sad i službeno potvrđeno.

Čeka ju spektakularan okršaj

IBF je naredio početak pregovora za meč između Ivane i Jessice McCaskill (12-3), trenutno prve boksačice svijeta velter kategorije te nositeljice sva četiri elitna pojasa.

McCaskill je 38-godišnja Amerikanka koja je u svom posljednjem meču spustila kategoriju te je pokušala postati apsolutna prvakinja u super lakoj, no to nije uspjela. Sad joj je dužnost vratiti se u svoju kategoriju te braniti titule, a tamo će je prema svemu sudeći čekati naša boksačica.

Uostalom, Ivana koja je trenutno druga na svijetu prema Boxrecu je u posljednjem meču savladala treću boksačicu iste ljestvice tako da niti jedan drugi meč zapravo niti nema smisla.

Kad bi se meč mogao i trebao održati ne znamo, no Ivana je itekako optimistična te vjeruje da će pregovori uskoro krenuti te da će nakon toga nakon ispuniti svoju najveću želju, postati apsolutna prvakinja svijeta.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider