FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
VJERUJE DA SE ISPLATILO

Ivana Habazin uzela svjetsku titulu pa otvorila dušu: "Sama sam sve organizirala, dugujem 80 tisuća eura"

Ivana Habazin po treći je put u karijeri došla do elitne titule svjetske boksače prvakinje.

Ivana Habazin (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Ivana Habazin ostvarila je svoj cilj. Na priredbi u Ciboni savladala je mađarsku boksačicu Kingu Magyar jednoglasnom odlukom sudaca nakon deset rundi.

Time je postala svjetska prvakinja velter kategorije prema WBC-u, a tome je pridodala i privremeni WBA pojas, koji bi joj trebao garantirati meč protiv WBA prvakinje. 

Priredbu organizirala sama i upala u velike dugove

To je Jessica McCaskill, protiv koje se Ivana prvobitno trebala boriti i na ovoj priredbi te je sve sama organizirala, što je nakon meča potvrdila.

"U životu me nije više bilo strah nego danas. Da nije bilo pobjede, to bi bio moj kraj. Ovo sam sve sama organizirala. Prvo meč u Zaboku pa sada ovo. Dugujem 80 tisuća eura, ali vjerujem da se isplatilo. Prihvatila sam rizik za ove titule, svi su u posljednje dvije godine pokušali puno toga da se ovo ne dogodi, ali dogodilo se. Bog je moja snaga. Budila sam s mišlju da moram vratiti novce i to je jako teško, ali sad je slađe", rekla je Ivana nakon meča za RTL.

U ringu se potvrdila kao bolja boksačica, bila je strpljiva i koristila je činjenicu da bolje osjeti priliku za udarac te je jednostavno bivala brža. Kad bi uhvatila distancu, dobro je pogađala uglavnom desnim direktom, dok je u kontrama koristila razne tehnike, koje je jako dobro izvodila uz eskivaže.

Mađarica je bila dobra i dostojna protivnica te je uzela nekoliko rundi, ali Ivana bi nakon svake takve uz podršku publike bivala još boljom te je posebno dobro odradila samu završnicu meča, kad je ostavila dojam da je spremna za još koju rundu.

Ivana je najavila kako joj ova titula sad otvara neke nove prilike te da bismo unutar kratkog vremena trebali znati tko će joj biti iduća protivnika. Uostalom, sad kad ima pojaseve, ona je opet lovina.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider