FIGHT!
SPORTOVI
FIGHT!
tri boksačice u borbi za oi

Ivana Habazin napada Olimpijske igre: ''Morat ću definitivno promijeniti neke stvari''

Njezina odluka bila je ugodno iznenađenje za Hrvatski boksački savez.

Najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin ide na kvalifikacije za Olimpijske igre. Potez je to na koji se odlučila nakon borbe za svjetsku titulu protiv dvostruke olimpijske pobjednice Claresse Shields. Hrvatski olimpijski odbor, s druge strane, ne želi financirati kvalifikacije za većinu članova reprezentacije, no iz boksačkog saveza poručuju - snašli smo se sami.

I sama priznaje, bila sam posljednjih mjeseci previše fokusirana na meč s Claressom Shields da bi mogla razmišljati o Olimpijskim igrama. Njezin trener Zoran Kralj je predložio, a Ivana pristala jer, kako i sama priznaje, želja je oduvijek postojala.

''Pomirila sam se s činjenicom da nikada neću otići na Olimpijske igre, dopustili su profesionalcima. Kada je došla ta ideja da idem sada jednostavno osjetila sam da to može biti to'', priča nam Ivana.

Njezina odluka bila je ugodno iznenađenje za Hrvatski boksački savez.

''Ona je zadužila hrvatski boks i sport da ide. Mi joj se zahvaljujemo ovim putem što ide, jer kao što ste i sami rekli, mnogi profesionalci se boje nastupiti jer puno više izgube nego dobiju'', rekao je Bono Bošnjak, predsjednik Hrvatskog boksačkog saveza.

To je za profesionalce rizik jer je velika razlika boksati na 10 i na tri runde.

''Mislim da čak minute neće biti problem, pa čak ni runde jer imam taj osjećaj. Morat ću definitivno promijeniti neke stvari. Drugačije je to u profi boksu, imaš više vremena pa nadmudruješ protivnika'', kaže Ivana.

Toni Filipi i Marko Milun su jedini boksači, tvrde u savezu, kojima će Olimpijski odbor financirati kvalifikacije. A putnika za prve europske kvalifikacije u Londonu je čak 13.

''Nažalost, donesen je presedan što se tiče boksa i sporta općenito. Općenito boksački savez sa sponzorima i prijateljima će financirati sve boksače'', kaže Bošnjak.

Naša ženska boksačka reprezentacija na kvalifikacije će u sljedećem sastavu: Nikolina Čačić, Marija Malenica i Ivana Habazin.

Prvi put u povijesti hrvatskog boksa možda dobijemo olimpijku.

''Naravno da je cilj olimpijska medalja, no ne treba trčati pred rudo jer se prvo treba kvalificirati. Postoje vrhunske boksačice. Neće biti lako. Ja znam da ako odradim sve kako mogu da ne bi trebala imati problema, to je to vjerujem u sebe', optimistična je Ivana.

I mi vjerujemo u Ivanu. Nakon sjajnih mečeva u profi vodama, šlag na tortu najbolje hrvatske boksačice bio bi kraj ljeta na vrhu Olimpa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider